Konzervovaný šťovík. Recepty polotovary pre polievku šťouchané šťaveľ na zimu.

Po uzavretí šťavy na zimu podľa tohto receptu pripravíte pyré, ktoré je zvláštnou koncentráciou zdravých kyselín, vitamínov a tanínov. Sorrel pyré má skôr kyslú chuť, zvážte to pri varení.

Zloženie: voda, šťovík Čas do záložky: Pružina, Leto

Teraz, krok-za-krokom recept na to, ako urobiť šťavu na zimu pre polievkové pyré.

Umyte šťavu, uchovávajte vo vriacej vode po dobu 4-5 minút, potom ju odstráňte a pretrite cez sito alebo ju rozomlieť mixérom.

Výsledné pyré privedieme do varu, vložíme do banky , sterilizujeme 1 hodinu a preklopíme viečka.

Teraz, v správny čas, môžete použiť hotové zemiakové kaše z šťavy na varenie nízkokalorických vedľajších jedál na mäso alebo ako základ pre výrobu šťaveľovej krémovej polievky. Uchovávajte tento užitočný vitamín dobre v suteréne alebo v pivnici.

Foto. Polievkové pyré zo šťavy.