Konzervovaný šťovík doma.Ako variť prírodné šťovík na zimu.

Podľa tohto receptu sa v domácom konzervovanom šaláte pripravuje bez použitia soli a iných prísad. Takže povedať, vo svojej vlastnej šťave. Pri tomto spôsobe konzervácie je možné získať chuť hotového výrobku čo najbližšie k čerstvému.

Zloženie: voda, šťovík Čas do záložky: Pružina, Leto

Kyseliny, ktoré sú obsiahnuté vo veľkých množstvách v šťave, tiež zabraňujú znehodnoteniu obrobku.

Ako variť konzervovaný šťovík na zimu.

Príprava je veľmi jednoduchá.

Dôkladne umyte čerstvo narezané listy a niekoľko minút ich vložte do vriacej vody. Sorrel listy môžu byť rozdrvené, ako my, ale môžete ležať a celé.

Odstráňte z vriacej vody a vložte ju do pohárov (musia sa najprv zahriať párom ).

Nie je potrebné vylievať vriacu vodu, naplníme ju plechovkami naplnenými šťavou.

Konzervovaný šťovík naliaty vriacou vodou by sa mal sterilizovať jednu hodinu, potom sa pokrútia veka, otočia sa hore nohami a nechajú sa vychladnúť v tejto polohe uterákom alebo prikrývkou.

To je ono, teraz viete, ako robiť šťovík na zimu. V zime môžete na prípravu zeleného boršču, kapustovej polievky, šalátov alebo koláčov použiť hotový konzervovaný šťovík.

Nevyžadujú sa osobitné podmienky skladovania tohto užitočného predvalku na zimu - dosť chladnej pivnice alebov suteréne.