Konzervované uhorky na zimu bez octu a sterilizácie - dvojité liatie.

Tento recept na nakladané uhorky bez octu a sterilizácie, ktorý využíva dvojité liatie, osloví mnohé ženy v domácnosti. Chutné uhorky sa hodia v zime av šaláte a aspoň s niektorými prílohami. Prípravky z uhorky, kde konzervačná látka je len soľ, jedia veľmi zdravé a užitočné.

Zložky: čerešňové listy, dubové listy, listy čiernych ríbezlí, uhorky, horké korenie ; 11], kôpor, semená kôpru, čierne korenie, cesnak, estragón

Ako uchovávať uhorky chutné a užitočné metódou dvojitého liatia.

Vyberáme tie isté malé mladé uhorky, umyjeme ich a naplníme ich vodou po dobu 4-6 hodín, vyberieme ich z vody a opäť ich dobre umyjeme. V spodnej časti 3 l plechoviek ležíme: kôpor so semenami - 5-6 konárov, môžete sušiť; hrsť listov čerešní a čiernych ríbezlí; cesnak - 2-3 strúčiky; čierne korenie. Ak chcete, môžete - horké korenie struky, dubové listy, konáre estragonu. Na vrchole voňavé listy položené pevne uhorky, vertikálne alebo ako to bude.

V ďalšej príprave sa pokračovalo pridávaním pripravených plechoviek s vriacou vodou po dobu 3-5 minút. Po vyhradenom čase vypustite vodu a pridajte do nej prísady soľanky.

V prípade 1 litra soľanky budete potrebovať: 1 1 vody, 5 - 10 g cukru, 50 g soli, 5 g kyseliny citrónovej.

Opäť uvarte a znovu naplňte poháre s obsahom.

Zatvorte sterilnými krytmi a navinúť.

Ale na toKonzervované uhorky ešte nie sú pripravené. Potom by ste mali otočiť banky, zabaliť obvyklú deku a odísť až do ďalšieho dňa.

Dôležité: banky s viečkami varia na pare najmenej 15 minút.

Konzervované uhorky na zimu podľa receptúry dvojitého liatia bez octu a sterilizácie sa prednostne skladujú v suteréne, ale je to možné aj v typickom sklade vo výškovej budove.