Konzervované uhorky bez sterilizácie - jednoduchý recept na zber uhoriek na zimu.

Konzervované uhorky, navinuté bez sterilizácie, sú šťavnaté, chrumkavé a veľmi chutné.Jednoduchý recept na zber uhoriek v domácnosti môže realizovať aj začínajúca hosteska!

Zloženie: bulharské korenie, hroznové listy, bobkový list, čerešňové listy ;10], listy ríbezlí, listy chrenu, mäty, uhorky, horké korenie, soľ, kôpor, cesnak

Zložky (na 2 plechovky po 3 litroch):

- čerstvé uhorky, 2.8.kg (nie veľké);

- kôpor, 100 g.

- listy chrenu, 40 g.

- bulharské korenie, 60 g.

- cesnak, 28 gr.

- mäta, 12 g.

- listy čerešne, hrozna, ríbezlí, 12-18.

- feferónka;

- bobkový list, 4 ks.

- voda, 2 l.

- soľ, 100-120 g.

Ako uchovávať uhorky bez sterilizácie - krok za krokom.

Namočte uhorky na 4-6 hodín, potom vypustite vodu a uhorky umyte.

Teraz rozdelíme korenie na 3 časti, uhorky na 2 časti.

Položili sme vrstvy do pohárov: korenie - uhorka-korenie-uhorka-korenie.

Solanka sa varí a filtruje, naleje sa do banky, navinie sa.

Chutná súprava na zimu je pripravená!Tu je návod, ako ľahké je točiť uhorky bez sterilizácie.Uchovávajte ich na tmavom chladnom mieste.Konzervované uhorky, varené podľa tohto jednoduchého receptu, dokonale kombinované s akýmikoľvek mäsovými, zeleninovými a rybími pokrmami.