Konzervované šumivé paradajky na zimu

Dnes vám chcem ponúknuť neobvyklý recept na konzervované paradajky. V hotovej forme sa získavajú, ako to bolo, sýtené paradajky. Účinok aj chuť sú skôr nečakané, ale keď ste ochutnali takéto paradajky, pravdepodobne ich budete chcieť variť v budúcej sezóne.

Zloženie: klinčeky, horčica, petržlen, škorica, čerešňové listy, \ t listy ríbezlí, listy chrenu, paradajky, cukor, soľ, kôpor, \ t cesnak Čas do záložky: Leto, jeseň

V zime sa môžu používať na prestieranie alebo na jedenie. Navrhujem vyskúšať si vlastný jednoduchý recept s krok-za-krokom fotografie pre výrobu sýtených paradajok všetkým milovníkom tejto zeleniny.

Preto potrebujeme:

  • 1,5 kg paradajok;
  • cesnak - 4-5 klinčekov;
  • karafiát - 4,5 hviezdičky;
  • soľ - 1,5 polievkovej lyžice. l.
  • cukor - 1,5 polievkovej lyžice. l.
  • horčica - 1 polievková lyžica. l.
  • petržlen - 2-3 vetvičky;
  • kôpor - 2-3 vetvičky;
  • dáždniky z kopru - 2-3 ks;
  • chrenové listy - 2-3 ks;
  • listy ríbezlí - 8-10;
  • záhradné čerešňové listy - 8-10;
  • mletá škorica - 1 lyžička.

Ako konzervovať paradajky sýtené oxidom uhličitým na zimu

\ t

Na začiatku by sa paradajky mali slabo soliť. K tomu, v vedre na dne ležať všetky druhy listov, byliniek a všetkých korenín, rovnako ako cukor a soľ. Pomer 1/2 celkového množstva uvedeného v recepte.

Podávanie správTam paradajky, posypeme zvyšné korenie a byliny. Obal listom chrenu, nakrájame na tri časti. Naplňte vriacou vodou tak, aby kvapalina úplne pokrývala paradajky. Pokrývame malým, nie príliš ťažkým ohybom a necháme ho tri dni. Ako taký útlak som použil sklenenú dosku.

Po troch dňoch sa paradajky vyňaté zo soľanky umiestnia do pohárov, pridajú sa čerstvé bylinky a listy.

Nalejte soľanku a varte po dobu 5 minút, nalejte paradajky do nádoby. Po 15 minútach odkvapkávajte a znovu varte. Celkový postup sa opakuje trikrát. Po poslednom čase zostáva zostať prázdny, otočiť ho, prikryť prikrývkou a nechať vychladnúť približne 1-1,5 dňa.

Vzhľadom na to, že ich paradajky nepatrne solíme, v hotovej forme máme nezvyčajné, ako to bolo, sýtené paradajky.

Takéto originálne jedlo osloví všetkých gurmánov a nielen v zime.