Konzervované sleďa v multicolor alebo šprota v paradajke na zimu doma (s fotografiou) \ t

Chutné konzervy sleďa v rajčiakoch sa dajú ľahko variť v pomalom hrnci. Ich recept na domácu kuchyňu je jednoduchý a prítomnosť multicolor výrazne znižuje čas varenia.

Zloženie: bobkový list, cibuľa, majonéza, mrkva, rastlinný olej, \ t sprat, soľ, paradajkový pretlak, hrášok čierny

Koreniny a zelenina dodávajú konzervovaným jedlám príjemnú arómu a paradajka a majonéza robia rybu príjemnejšou a jemnejšou.

Keď začnete variť domáce konzervované ryby, mali by ste mať:

  • čerstvé sleďy - 2 kg;
  • mrkva - 150 g;
  • cibuľa - 150 g;
  • soľ - 1 polievková lyžica. chaty;
  • bobkový list - 3-4 ks;
  • paradajkový pretlak - 80 gr;
  • hrášok - 10 hrachu;
  • majonéza - 2 polievkové lyžice. chaty;
  • rastlinný olej - 30 ml.

Ako variť sleďa v pomalom hrnci

Pre ryby, hlavy, chvosty by sa mali oddeliť a črevá vyčistiť. Vyčistite nielen vnútornosti. Vo vnútri ryby je tenký tenký film, ktorý je tiež potrebné zoškrabať nožom. Ako to urobiť - pozrite sa na fotografiu.

Rezaný sleď by sa mal umyť studenou vodou, nechať vodu trochu vytekať, soľiť ryby a natrieť majonézou.

Potom zeleninu ošúpajte a nakrájajte. Cibuľu môžete jednoducho nakrájať na polkruhy a mrkvu rozdrviť na hrubom strúhadle.

Riedkový pretlak zrieďte vodou. Pre 40 gramov cestovín musíte mať asi 300ml vody.

Nalejte rastlinný olej do misy s viacerými varičmi a nalejte časť mrkvy a cibule.

Ryby položte na zeleninu na vrchole.

​​

Ďalej vložte zložky do vrstiev striedaním zeleniny a rýb.Na vrch položte korenie a bobkový list a nalejte šprota paradajkovým pretlakom.

Konzervovaný sleď s sleďmi možno ďalej pripraviť dvoma spôsobmi.Ak máte viac varič-tlakový hrniec, potom je lepšie zvoliť režim varenia a nastaviť čas na 60 minút.Domáce konzervy môžete variť v režime „Quenching“, v tomto prípade však varenie trvá 180 minút.

Konzervované ryby z baltického sleďa boli veľmi jemné, všetky kosti sa zmäkčili a nechutili, ale ryby zostali nedotknuté a nerozpadli sa a korenie a bobkový list dávali príjemnú vôňu,

Ak umiestnite varené ryby do čistých, spracovaných nádob a priskrutkujete hermeticky uzavreté viečka, termín bezpečné používanie takýchto konzervovaných potravín nie je dlhší ako jeden mesiac.Otvorte sleďa v paradajke, v chladničke, uchovávajte nie viac ako 7 dní.