Konzervované sladké hrušky vo vlastnej šťave na zimu - jednoduchý domáci recept na zber.

Ak máte radi prírodné produkty s minimom cukru, potom sa vám určite bude páčiť recept „Konzervované sladké hrušky vo vlastnej šťave“. Vysvetlím vám jednoduchý a cenovo dostupný, dokonca aj pre začínajúcich hostesiek, domáci recept na konzervovanie hrušiek na zimu.

Zloženie: hrušky, kyselina citrónová, cukor

Príprava začína tým, že dobre dozreté (šťavnaté), ale stále celkom pevné hrušky, musíme umývať a šupka kože a, samozrejme, zbaviť semien.

Nakrájajte hrušku na plátky rovnakej veľkosti a preložte ich do sklenenej nádoby. Naplňte ovocie len na pleciach.

V každej nádobe pridajte cukor a kyselinu citrónovú (2 lyžice L. cukru a 4 gramy kyseliny na liter nádoby).

Sterilizujte nádobky naplnené hruškami vo vriacej vode. Banky pol litra - 15 minút, liter - 20 - 25 minút a kapacita 1,5 - 2 litre - 25 - 40 minút.

Podobným spôsobom pre konzervy z hrušky na zimu môžete ľahko nájsť použitie: použite ju na doplnenie rôznych dezertov, šalátov, bozkov - kompótov a chutných výplní na pečenie. Taký je jednoduchý spôsob konzervovania hrušiek na zimu. Čím jednoduchšie je prázdne, tým lepšie!