Konzervované ríbezle šťavy jablká - originálne domáce jablká, užitočný recept.

Konzervované jablká v šťave z ríbezlí, pripravené podľa tohto receptu, uchovávajú väčšinu vitamínov a šťavy z ríbezlí, ktoré sú konzervačným prípravkom, poskytnú dodatočný vitamín C v zime vašej domácnosti.

Zloženie: červené ríbezle, čierne ríbezle, jablká.

Konzervované jablká začínajú tým, čo? To je pravda, pri obstarávaní surovín.

A tak musíme znížiť ošúpané jablká s odstráneným centrom na štyri časti.

Bobule červenej a čiernej ríbezle (môžete len červené alebo čierne) odstrániť z kefiek a zlikvidovať nezrelé a poškodené.

Potom dôkladne umyte a parte v hrnci s malým množstvom vody pridaného pod viečkom.

Horúce dusené bobule by sa mali pretrieť sitom a táto šťava by sa mala naplniť do pripravených pohárov ½.

Potom presunieme jablká do pohárov. Sledujeme, že sú priestory úplne ponorené do šťavy. Hladina šťavy by nemala stúpať na krk vyšší ako 1-2 cm.

Naplnené nádoby by sa mali pasterizovať vo vriacej vode: 0,5 litra - 25 - 30 minút, 1 - 2 litre - 30 - 35 minút. Banky sú hermeticky uzavreté.

V zime otvárajú poháre s naším domácim jedlom chutnú a užitočnú pochúťku. Koniec koncov, zrelé jablká konzervované v ríbezle šťavy sami sú veľmi veľmi chutné! Ale v zime ich môžete pripraviť aj na korenie na druhý chod, ako aj želé, želé a kompóty. Taký je pôvodný recept.