Konzervované paradajky vo vlastnej šťave

Jednoduchý recept na konzervované paradajky vo vlastnej šťave určite osloví milovníkov paradajok a paradajkovej omáčky. Na prípravu takejto marinády môžete použiť zrelé plody av ich neprítomnosti paradajkový pretlak.

Zloženie: bobkový list, paradajky, cukor, soľ, hrášok z čierneho korenia Záložka Čas: Leto, Jeseň

Odrody a veľkosti rajčiakov určených na zber v zime týmto spôsobom môžu byť akékoľvek, ako je objem nádoby, v ktorej ich nakladáme. Môj osvedčený a jednoduchý recept s postupnými fotografiami vám povie, ako urobiť takýto prázdny priestor na zimu.

Ako konzervovať paradajky vo vlastnej šťave

\ t

Po prvé, triedite dostupné paradajky a umyte ich. Pre balenie do pohárov, je lepšie brať husté mäsité ovocie, a mäkké, over-zrelé alebo roztrhané ovocie budú použité pre džús.

Keď sa paradajky umyjú a triedia, vyrobia sa marinády. Mäkké ovocie posúvať mlynček na mäso, sekanie s mixérom alebo stláčaním šťavy na odšťavovač. Výsledný kašu alebo šťavu varíme 20 minút a pridáme korenie. Na každý liter šťavy dáme 1 polievkovú lyžicu hrubej soli, 1 polievkovú lyžicu granulovaného cukru, 1-2 listy lavrushky a niekoľko čiernych koreniek.

Ak nie sú k dispozícii žiadne paradajky na šťavu alebo ich nie je dosť, potom pastu zrieďte vodou na konzistenciu paradajkovej šťavy a marinádu varte s rovnakým korením.

Počas varenia pripravte a naplňte poháre. Na dno čistých plechoviek položte dáždnikkôpor, ríbezľový list, chrenový list a pár strúčikov cesnaku. Toto množstvo je vhodné pre pollitrovú nádobu a pre iné objemy by sa malo znížiť alebo zvýšiť. Pamätajte, že čím viac listov a cesnaku používame, tým bude pikantnejšia a pikantnejšia chuť paradajok vo vlastnej šťave.

Dáme paradajky do pohárov, snažíme sa ich dať pevne, ale nie stláčaním. V miestach uchytenia vretena môžete vykonať prepichnutie špáradlom, aby sa zabránilo praskaniu pri nalievaní horúcej marinády. Nechcem preniknúť, pretože husté mäsité plody, dokonca aj s rozbitou pokožkou, sa nerozptýlia a zostávajú celé a rovnako husté.

Na lepšie skladovanie sterilizujte prípravky. K tomu dajte uterák na panvicu alebo panvicu na smaženie, dajte poháre.

Nalejte do nich vriacu marinádu, prikryte viečkami. Naplňte nádobu vodou na ramená plechoviek a varte 10 minút 0,5 l, 5 minút 0,1-0,3 l.

Potom zatvorte veko, otočte plechovky a po ochladení ich vyberte na uskladnenie. Celková doba varenia je približne 40 minút.

Paradajky vo vlastnej šťave podľa tohto domáceho receptu možno skladovať pri izbovej teplote.

Hotové paradajky sú vynikajúcim doplnkom rôznych jedál, líšia sa chuťou, v blízkosti čerstvého ovocia a marináda je alternatívou kečupu alebo môže byť základom pre rôzne omáčky.