Konzervované paradajky s hroznom na zimu - jednoduchý domáci recept bez octu.

Naučil som sa variť konzervované paradajky s hroznom, ako som chcel experimentovať s polotovary na zimu. Na dacha, mám veľa vecí rastie, akonáhle som pridal konzervované paradajky, veľa hrozna, to dopadlo celkom dobre. Bobule dávali paradajkam zaujímavú chuť a mierne zmenili ich chuť. Potom, čo tento recept sa stal milovaný a dokázal, chcem sa o ne podeliť so zvyškom hostesky.

Zloženie: bulharské korenie, hrozno, petržlenová vňať, bobkový list, čerešňové listy ], listy ríbezlí, listy chrenu, horké korenie, paradajky, cukor, soľ, kôpor, hrášok čierny, cesnak

A tak môžeme paradajky konzervovať s hroznom bez octu.

Výrobky sú navrhnuté pre plechovku s objemom 3 litre:

- Šalátový korenie - 1 ks;

- Hot pepper - 1 pod;

- Cesnak - 3 veľké zuby;

- Bobkový list - 2 listy;

- Čerešňové listy - 4 ks;

- Listy ríbezlí - 5 ks;

- List chrenu - 1 ks;

- hrášok čierny - 10 hrachu;

- Zelené vetvičky petržlenu a kôpor - 2 ks;

- Soľ a cukor na jednom stole. chaty;

- Hroznová klastra (stredná veľkosť) - 1 ks.

Paradajky vybrané na konzervovanie by sa mali umyť, olupovať chvosty a potom prepichnúť ihlou na niekoľkých miestach.

Po prepichnutí prevezieme paradajky do sterilných pohárov, dáme korenie, soľ, cukor ahrozno. Všetko sa naleje vriacou vodou a nechá sa stáť 20 minút.

Potom vypustíme vodu z plechoviek a znovu ju uvaríme.

Vriacou vodou zalejeme poháre a konzervujeme rolky.

Paradajky, zvinuté podľa takého jednoduchého domáceho receptu, budú mať nádhernú arómu hrozna, na tanieri vyzerajú veľmi krásne, kde umiestnime aj nakladané hrozno. Je potrebné poznamenať, že to tiež dopadá veľmi chutné. Obvykle dokonca pijeme celú marinádu z takýchto lahodných paradajok bez octu.