Konzervované paradajky s bulharským korením (sladká a korenistá) - výborný recept na zber paradajok a papriky v hrnci na zimu.

Zber chutných konzervovaných paradajok na zimu, ktorý absorbuje chuť sladkej paradajky, ostrosť horenia a duch sladkej papriky, sa ľahko pripravuje. Komplexné komponenty neobsahujú. Hľadáte paradajky, korenie a jednoduché korenie.

Zloženie: bulharské korenie, nové korenie, petržlen, koreň petržlenu, mrkva ], horké korenie, paradajky, cukor, soľ, ocot

Na zber paradajok musíte mať:

- 2,5 kg paradajok;

- na lusku bulharského korenia: horúce a sladké;

- jeden po druhom: koreň petržlenu, mrkva, banda zelených;

- korenie: 10 horkých, 5 nových korenín.

A na nalievanie: voda 2 litre, 60 g cukru, 30 g soli, esencie 4 čajových lyžičiek.

Ako konzervovať paradajky v bankách na zimu.

My paradajky zbavíme a vložíme ich do pohára - hovoríme o 3 litroch.

Nalievanie nalievaním, varené z výrobkov uvedených v recepte pre ňu okrem octu.

Ďalej je tu vodná „kúpeľ“, ktorá sa nazýva sterilizácia - uchovávame 20 minút. Je dobré vziať veľký hrniec, stane sa to veľmi "kúpeľ". Čas pôjde od momentu varu.

Ocot sa naleje, keď banka opustí panvu, ale ani si nemyslí, že by sa mala ochladiť, to znamená okamžite.

Teraz sa rýchlo zrýchlite.

Ostré konzervované paradajky v nádobách by sa mali udržiavať v chlade. Paradajky varené podľa tohto receptu ľahko nahradia paradajkovú omáčku, pôjdu do boršče,omáčka, zemiaky, cestoviny. Ale milovníci pikantných paradajok, samozrejme, nemôže čakať, keď príde čas na otvorenie jar a hody na tejto paradajka-mäty mäty mňam.