Konzervované melóny s medom bez sterilizácie

Dnes budem chrániť zimné melóny. Marináda nebude len sladká a kyslá, ale s medom. Originálny, ale ľahko použiteľný recept pomôže prekvapiť aj tých najnáročnejších hostí.

Zloženie: melóny, voda, med, cukor, soľ, ) ocot

V zime sa tento blankyt stane skutočnou pochúťkou na slávnostnom stole.

Na prípravu pripravte tieto zložky:

melón - 3 kg;

med - 50 g;

voda - 1,5 1;

cukor - 3 polievkové lyžice.

soľ - 1 polievková lyžica;

ocot 9% - 70 gr.

Obsah

  • 1Ako konzervovať melóny s medom
    • 1.1Marinády pre vodné melóny

Ako uchovávať vodné melóny s medom

Dôkladne umyte môj melón štetcom a mydlom. Ak máte inštanciu s hustou buničinou, potom môže byť kôrka odrezaná. Ak je ovocie prezreté, potom použite spolu s kôrou. Celý melón nakrájajte na 4 časti. Zvyčajne stačí jedna štvrtina litra na jednu štvrtinu. Nakrájajte na plátky.

Odstráňte všetky kosti. Dali sme kúsky melónu do pripravených pohárov.

Marináda pre vodné melóny

V smaltovanom hrnci zalejeme vodu a dáme na vysoké teplo. Keď sa voda varí, pridajte soľ a cukor. Po ich úplnom rozpustení a opätovnom varu pridajte med a 9% octu. Dobre premiešajte, počkajte na silný var a vypnite.

Nalejte varné nádoby s vriacou marinádoumelón, zabaliť, prevrátiť a nechať vychladnúť.

Je lepšie skladovať konzervované melóny v suteréne alebo v pivnici.

Chutné domáce pečenie, ktoré slúži ako studený predjedlo k hlavným jedlám alebo ako dezert. To je naozaj kto má rád viac.