Konzervované mäso alebo domáci mäsový guláš: recepty, varenie, fotky, videá a história

Konzervované mäso, ktoré sa najčastejšie nazýva krátke dusené mäso, je už dlhú dobu a pravdepodobne navždy vstúpilo do našej stravy. V dnešnej dobe, bez konzumácie konzervovaného mäsa, je ťažké si predstaviť nielen jedlo v armáde, ale aj jedlo v turistických výletoch, životy študentov a domáci guláš je častým hosťom na stole. Konzervované mäso je hotový výrobok, ktorý sa po otvorení môže okamžite konzumovať.

Záložka Čas: Všetky Rok

Predtým, ako sa obrátim na chutné recepty a vstúpite do technológie a varenia gulášu, s jeho jasným a veľmi rôznorodým chuťou, chcem ponoriť sa do histórie a sledovať vývoj mäsových konzerv.

Už v dobách starovekého Egypta si ľudia mysleli, ako chrániť mäsové výrobky pred znehodnotením a dlhodobo zachovať ich užitočné vlastnosti. V Egypte, v hrobke faraóna Tutanchamona, našli kačice vyprážané a nabalené do hlinených misiek v olivovom oleji. Tieto konzervované mäso ležia na zemi s faraónom už viac ako 3000 rokov a zachovávajú si v čase ich objavenia aj relatívnu vhodnosť pre potraviny.

V roku 1804 prišiel Nicolas Francois Upper, francúzsky šéfkuchár, s jedinečným spôsobom ochrany potravín. Výsledky boli ohromujúce. Napoleon nazval Apper pre svoj vynález - dobrodinca ľudstva. Prvé konzervované mäso, ako ich dnes chápeme, sa narodilo vo Francúzsku na konci XIX storočia.Vyvinutá technológia konzervovaného mäsa bola prijatá s veľkým záujmom vo všetkých krajinách sveta.

Foto. Nicolas Francois Upper je ten, kto objavil guláš.

Prvý konzervárenský závod v Rusku sa objavil až v roku 1870. Takmer jediným zákazníkom konzervovaného mäsa v tom čase bola armáda. V tom čase bolo hovädzie mäso považované za najprijateľnejšiu surovinu pre vojakov. Počas prvej svetovej vojny sa mäsový guláš stal len záchranou od hladu pre vojakov všetkých strán zapojených do konfliktu. Na zásobovanie armády sa vyrábalo iba štandardné konzervované mäso, ktorého receptúra ​​a technológia varenia sa prísne dodržiavali. Podľa receptu bol guláš z armády vyrobený len z čerstvého hovädzieho mäsa, ktoré bolo 48 hodín po zabití držané.

Fotografia. Nemecký guláš, ktorý ležal takmer 50 rokov v krajine.

V súčasnosti je mäsový guláš jednoducho nevyhnutným výrobkom. Väčšina moderných gazdiniek ho používa pri príprave mnohých jedál. Je to tak jednoduché: otvoríte plechovku gulášu a takmer všetko je pripravené! Konzervované mäso sa dnes presunulo do kategórie pohodlných potravín, čo značne uľahčuje a urýchľuje proces varenia mnohých jedál. V súčasnej dobe existuje mnoho spoločností zaoberajúcich sa výrobou konzervovaného mäsa, ale veľmi veľa ľudí ako domáce konzervované mäso. O varení guláš doma (recepty, ako si vyrobiť, ako a koľko variť, v autokláve, v rúre, tlakovom hrnci alebo pomalom sporáku) tu chceme povedať.

História konzervovaného mäsa, video

\ t