Konzervované jablká s cukrom vo vlastnej šťave - rýchly zber jabĺk na zimu.

Konzervovanie jabĺk s cukrom vo vlastnej šťave v plátkoch je recept, ktorý by mala každá hosteska vedieť. Obstarávanie prebieha veľmi rýchlo. Minimálne zložky: cukor a jablká. Ďalším plusom receptu je kyslé ovocie. Princíp je jednoduchý: ovocie je kyslejšie, čím viac cukru je potrebné.

Zložky: cukor, jablká

Pre najviac kyslý môže byť použitý aj jeden z dvoch. Uskutočňuje sa rýchlo a nekomplikovane.

V opísanom domácom prípravku sa vypočíta cukor so zameraním na konzervovaný objem. 1 liter - 400 g, 0,5 litra - 200 g.

Teraz budete potrebovať najjednoduchšie, ale časovo náročné: umyte, vyčistite, nakrájajte jablká na plátky, asi 2 cm.

Rozložte plechovky, plátky - cukor, tak až na vrchol.

Plnenie plechoviek s jablkami s cukrom, posielame na sterilizáciu. Nechajte tieto poháre sterilizovať 15-25 minút (záleží na ich kapacite).

Všetko - navíjame naše domáce jablká.

Banky sú tesne uzavreté, čo znamená, že pri teplote, ktorá je vo vašej domácnosti, budú takmer pohodlné. Nachádza sa tu pivnica, pivnica.

Chcel by som poznamenať, že konzervované jablká s plátkami cukru vo vlastnej šťave budú skvelou alternatívou k klasickým domácim džemom.