Konzervované huby ako prírodné - ako zachovať huby na zimu bez octu.

Varenie konzervovaných húb na zimu bez octu v domácnosti môžu vykonávať neskúsení začiatočníci, ktorí nemajú žiadne skúsenosti s konzervovaním. Tento recept je ľahko ovládateľný a má šancu dostať sa do vašej domácej zbierky obľúbených receptov.

Zloženie: huby, kyselina citrónová, soľ

Zložky na konzervovanie:

11. čerstvé huby;

voda - 1 l;

soľ - 20 g (2 lyžičky);

kyselina citrónová - 5 g (1 lyž.).

Ako uchovávať huby na zimu ako prírodné - bez octu.

Vypočítajte všetky druhy húb, očistite ich, dôkladne ich umyte z piesku. Nalejte do vareného hrnca s vodou, nechajte variť, pridajte soľ a štipku kyseliny citrónovej, vylejte ošetrené huby tam a varte, kým sa nezníži ich objem. Uistite sa, že ste odstránili penu vytvorenú zo zberača. Akonáhle sa huby "utopia", vypnite plyn.

Pripravte a sterilizujte nádoby a viečka. Dajte varené huby do čistej nádoby a nalejte vodu, v ktorej boli varené, napnuté cez gázu.

Naplnené plechovky prikryte ošetrenými viečkami a umiestnite do nádoby s teplou vodou, ktorej teplota nie je vyššia ako 50 ° C. Sterilizujte s priemernou intenzitou požiaru 90 minút. Potom nádoby tesne uzavrite uzávermi, nechajte ich počas dňa vychladnúť hore nohami.

Je lepšie skladovať huby konzervované v octe, na dosť chladnom a tmavom mieste, vyhýbať sa slnečnému žiareniu.

Takéto prírodné hubové prípravky sú počas zimy dobre zachované. Z nich, v zime, môžete ľahko a ľahko variť polievku, omáčku, juliens a mnoho ďalších chutných jedál.