Konzervované hrušky v sirupe z brusnicovej šťavy sú užitočným receptom na chutné domáce prípravky na zimu.

Konzervované hrušky v šťaveľovej šťave vyrobenej podľa tohto receptu sú veľmi chutnou prípravou na zimu. Mnohí z mojich priateľov, ktorí si ho pripravili, ho musia pripraviť v nasledujúcom období zberu. Som rád, že môžem popísať všetky štádiá prípravy tohto nádherného domáceho hruškového lístka.

Zloženie: brusnice, hrušky, cukor

Príprava začína tým, že pre začiatok musíte vybrať plody hrušiek - zrelé, šťavnaté a silné. Stále potrebujú zrelé bobule brusnice.

Predpisový počet produktov:

- Hrušky - 2 kg

- Berry brusnice 1,6 kg

- Cukor:

- 160 gramov (pre brusnice),

- 1,2 kg - pre hotovú brusnicovú šťavu.

Ako uchovávať hrušky na zimu podľa tohto receptu.

Hrušky vybrané pre náš recept by sa mali umyť a narezať na štyri časti, pričom sa uvoľnia stopky a sepaly z osiva.

Bobuľovité bobule musia vytriediť oplach v cedníku pod tečúcou vodou a vložiť do hrnca.

Pridajte cukor do brusníc (160 gramov) a varte nad vysokým teplom, až kým brusnice nezmäknú.

Výslednú hmotu preneste cez napnutú tkaninu.

Brúsená brusnicová šťava sa privedie do varu, za miešania sa pridá zvyšný cukor - 1,2 kg a dosiahne sa jeho úplné rozpustenie.

V tomto štádiu varenia je už možné, aby hrušky ležali v šťave a dusili ich v brusnicovej šťave, až kým nie sú mäkké.

Potom pomocou skimmeravyberte hrušky a dajte ich do pripravených bánk.

Hrušky v nádobách je potrebné naplniť sirupom na základe brusnicovej šťavy, prikryť vekom a sterilizovať. Pollitrové poháre - 25 minút, liter - 30 minút a trojlitrovú nádobu - 45 minút.

Sterilizované poháre sa okamžite zvinú.

DÔLEŽITÉ: šťavu z brusníc možno nahradiť šťavou z iných kyslých bobúľ.

Šťavnaté a voňavé, chutné konzervované hrušky vyrobené vlastnými rukami doma, len taká užitočná pochúťka, ktorá pomôže posilniť telo a doplní zásoby vitamínov, ktoré sú potrebné pre ľudí v zime.