Konzervované hrozno bez cukru: recept na konzervovanie hrozna vo vlastnej šťave na zimu.

Hrozno bez konzervovaného cukru sa dá ľahko vyrobiť doma. Konzervácia podľa tohto receptu prebieha pod vplyvom vlastných prírodných cukrov.

Zloženie: hrozno

Ako uchovávať hrozno.

Mali by sa vybrať klastre čerstvého, zrelého, sladkého hrozna a dôkladne opláchnuť. Odstráňte všetky vetvy a poškodené bobule. Suchý nechajte prúdiť vodu.

Voda sa varí a chladí, inak sa pri plnení bobúľ horúcou vodou roztrhne.

Dajte plody pevne do pohárov, zalejeme prevarenou vodou.

S viečkami sterilizujte 30 minútové litrové nádoby, 40 minút - tri litre.

Navinúť, vychladnúť. Uchovávajte v chlade, bez prístupu svetla.

V zime budú tieto konzervované hrozno nádherným dezertom. Kvôli nedostatku cukru sa môže podať aj malým deťom. Tiež je možné použiť ako dekoráciu koláče, peny, koláče, pridať do ovocných šalátov. Stručne povedané, tento domáci recept je len dar z nebies pre tých, ktorí sa starajú o svoje zdravie.