Konzervovaná mrkva - recept na zimu. Domáce sochory, ktoré sa dajú ľahko nahradiť čerstvou mrkvou.

Jednoduchý recept na konzervovanú mrkvu umožní v zime variť akékoľvek jedlo s týmto koreňom, keď v dome nie je čerstvé.

Zloženie: mrkva, soľ

Konzervovanie mrkvy na zimu.

Mrkva, ktorá bola stiahnutá z kože a narezaná na hrubé krúžky, by mala byť preložená do vriacej vody a ponechaná v nej presne 5 minút.

Potom kúsky odoberte pomocou zberača na sito a počkajte, kým voda nevytečie. Blanšírovaná mrkva sa rozprestiera v suchých nádobách a zaleje soľankou, varí sa z 200 g soli a vedra s vodou.

Naplňte naplnené pollitrové poháre do nádoby s vodou a varte 20 minút.

Potom dajte viečka na nádoby a pevne ich naviňte.

Nechajte polotovar vychladnúť prirodzene.

Domáca konzervovaná mrkva sa najlepšie uchováva na chladnom mieste. Do jedál sa pridáva 2-3 minúty pred pripravenosťou, pretože mrkva už prešla tepelným spracovaním.