Konzervovaná domáca klobása v plechovke - originálny spôsob skladovania domácej klobásy.

Konzervované mäso môže nielen mäso rôznych zvierat. Pre tento typ sochoru je vhodná aj čerstvo pripravená údená klobása. Robíte si vlastnú domácu klobásu a chcete, aby zostala chutná a šťavnatejšia? Potom skúste zachovať domáce údené klobásy podľa tejto jednoduchej metódy.

Zloženie: vývar, údené klobásy

Ako skladovať domáce klobásy v nádobách

Čerstvé údené klobásy (nedávno údené) musíme umyť v teplej vode a potom vysušiť papierovou utierkou. Ihneď urobte rezerváciu, že ak chcete použiť tento spôsob sporenia, potom urobte klobásy takej veľkosti, aby sa zmestili do celých bánk. Tento spôsob konzervovania nezabezpečuje rezanie klobásových tyčiniek.

Ďalej musíme klobásy umiestniť do nádoby na konzervovanie. Ako sme povedali vyššie, nemusia sa strihať, ale pri pokládke sa uistite, že bochníkové salámy zostanú neporušené a nepoškodené (nie zlomené).

Je lepšie položiť klobásu vodorovne, vo zvislej polohe, aby sa bochníky klobásy umiestnili len uprostred nádoby.

Môžete uchovať klobásu vo vlastnej šťave, ale bude chutnejšia a šťavnatejšia, ak nalejete poháre s našou pančuchou so soleným vývarom z údených kostí.

Ďalej, saláma balená v plechovkách musí byť sterilizovaná v litrovej nádobe - 60 minút,2 litre - 1,5 hodiny.

Po sterilizácii zavrieme poháre a necháme ich vychladnúť. Skladujte konzervovanú klobásu v chladnej miestnosti.

Konzervovanú klobásu môžeme použiť rovnako ako čerstvú klobásu - na sendviče, výrobu pizze atď.

Videoreportáž klobásy v nádobe predpečenej v rúre, ktorá sa dá ľahko vyrobiť doma, je určená všetkým používateľom prostredníctvom služby YouTube Chutné recepty.