Konzervovaná cuketa ako ananás na zimu

Deti, spravidla nemajú rád zeleninu vôbec, a tiež squash. Snažte sa variť pre nich v zime konzervované cukety ako ananás. Som si istý, že tento zber cukety s ananásovou šťavou nenechá ľahostajnú vašu domácnosť.

Zloženie: ananásová šťava, cuketa, kyselina citrónová, cukor Čas na záložku:] Leto, jeseň

Ako urobiť také nezvyčajné prázdniny s veľkým potešením zdieľam krok za krokom dekorovaný foto recept.

Na prípravu "ananásu" potrebujeme:

  • 1,5 kilogramu cukety;
  • 750 mililitrov ananásovej šťavy;
  • 250 gramov cukru;
  • 1,5 lžičky kyseliny citrónovej

Vyberte cukinu so svetlozelenou alebo žltou kožou. Ešte lepšie je použiť squash pre tento obrobok. Majú veľmi husté biele mäso, čo bude mať nepochybne pozitívny vplyv na výsledok.

Ako urobiť squash ako ananás na zimu

Škrabka na cukrové šupky. Rezané pozdĺžne a odstrániť semená.

Na to je veľmi vhodné použiť lyžicu.

Nakrájajte „lode“ na polkruhy a polkruhy nakrájajte na kocky.

Potom nalejte 750 ml ananásovej šťavy do hrnca a dajte ju do ohňa. Pridajte 250 gramov cukru a 1,5 tsp kyseliny citrónovej.

Keď sa cukor rozpustí, vložte cukrové kocky do sirupu a dobre premiešajte.

Zníženieoheň na stredné a varte cuketu bez veka asi 20 minút, odstránenie peny, ktorá sa vytvorila.

Zatiaľ čo naše „ananásy“ sú varené sterilizačné banky. Najlepšie je vziať poháre s malým objemom. Hotová cuketa ako ananás sa rozšíri na pripravenú nádobu a naplní ju voňavým sirupom.

Sklenené nádoby prikryte varenými viečkami a dajte na sterilizáciu do hrnca s vodou na 15 minút.

Odpočítavanie času sa musí zachovať od momentu vriacej vody. No, a nakoniec, my krútiť sochory ananásovej cukety s viečkami, otočiť ju a zabaliť na jeden deň.

Konzervovaná cuketa je uložená v ananásovej šťave po celú zimu na chladnom mieste.

V zime sa takéto „ananásy“ môžu pridávať do šalátov a nahrádzať s nimi skutočné ovocie. Ako nezávislé jedlo, konzervované cukety ako ananás sa podáva v miske alebo ružici, a výhodne, chladené.