Kompakt z hrozna - užitočný domáci recept na zimu. Ako variť kompót hrozna je chutné a jednoduché.

V minulom roku, keď som premýšľal o tom, čo variť z hrozna na zimu, rozhodol som sa urobiť kompót. Varené pre tento recept - domáce ovocie dopadlo veľmi chutné. Ak uvažujete o tom, ktorá preferencia má byť poskytnutá, navrhujem podľa tohto receptu vyrábať kompót.

Zloženie: hrozno, cukor

Tu je potrebné minimálne množstvo zložiek: voda, cukor, hrozno. A dokonca aj školák môže vypočítať proporcie. Na prípravu sirupu bude potrebné 550 gramov cukru na liter vody.

Teraz, ako urobiť kompót z hrozna na zimu.

Prvým krokom je príprava plodov hrozna, prednostne jednej odrody. Bobule musia byť celé, bez viditeľného vonkajšieho poškodenia. Na tento účel musíte zhromaždené alebo zakúpené klastre opláchnuť. A už z nich sú hrozno starostlivo oddelené, obchádza nezrelé a pokazené bobule.

Okrem toho by sa vybrané hrozno malo ešte raz umyť a nechať na ňom čo najviac odtiecť. Tieto bobule sú úhľadne zložené do vopred pripravených pohárov. Potom sa naplnia čerstvo prevareným sirupom a podrobia sa sterilizácii: sú inštalované v nádobe s vriacou vodou (55 - 60 ° C) po dobu 10 minút pre plechovky s objemom 1 liter a 8 minút pre pol litra.

Ďalej sú plechovky zakryté a valcované. Počas chladenia by sa mali otočiť hore nohami. Môžete pokryť vrch koberca.

Po tom, ako som sa naučil rýchlo a jednoducho variť hroznový kompót, rozhodol som sa tento rok využiť tento.lahodné domáce recept, aj keď skôr sme často zberané hroznovej šťavy na zimu.