Kiwi jam: lahodné recepty - ako variť exotické kivi doma

Actinidia, alebo jednoducho kiwi, v posledných rokoch prestala byť pre mnohých z nás exotickým nebývalým ovocím. Kiwi možno nájsť v takmer každom obchode a za prijateľnú cenu. Tieto plody sa často konzumujú čerstvé: slúžia ako dezert v kombinácii s inými plodmi, zdobené smaragdovými plátkami koláčov a pridané do šalátov. Ale dnes vám chceme ponúknuť zimnú úrodu z aktinidie - domácej marmelády.

Zložky: biele hrozno, voda, hruška, kiwi, jahody, 12) angrešt, mandarínka, cukor, mandarínová šupka Čas na záložku: Celý rok

Obsah

  • 1Ako si vybrať kivi na varenie jam
  • 2Prípravky na zimné recepty
      \ t
    • 2.1Klasická verzia
    • 2.2So zeleným hroznom
    • 2.3S egreše
    • 2.4Jemný kivi džem s hruškou
    • 2.5S jahodami
    • 2.6S mandarinkami
  • 3Ako uchovávať kivi

Ako si vybrať kivi na varenie džemu

Pri nákupe kivi v obchode je lepšie vziať ovocie kusom a nie v hotovom obale. To vám ušetrí od náhodne ulovených v balení zhnitého ovocia, rovnako ako poskytnúť možnosť zvoliť požadovanú hustotu kivi.

Na džem je lepšie brať ovocie s hustou, mierne nezrelou buničinou. Zrelé plody nie sú vhodné. Sú príliš sladké a mäkké.

Bezprostredne pred varením sa ovocie umyje teplou tečúcou vodou a potom sa zbaví hustej kože. Existujú dva spôsoby, ako to dosiahnuť:

  • S ostrým nožom odlúpnite celé ovocie čo najtenšie. Toto čistenie je vhodné, ak kiwi v budúcnosti bude musieť byť narezané na kruhy alebo kocky.
  • Nakrájajte kivi na polovicu a potom odstráňte mäso z každej polovice lyžičkou. Táto metóda je vhodná na varenie marmelády, ktorá nezahŕňa rezanie určitých rezov.

Recepty na zimné prípravky

Klasická verzia

Všetko je jednoduché: vezmite 1,5 kilogramu cukru a naplňte ich krájaním kivi. Ovocie vyžaduje 1 kilogram (v ošúpanej forme). Rez ovocie ľubovoľným spôsobom - kocky, kolesá alebo polkruhy.

Kandizované ovocie by malo stáť 1-2 hodiny, aby cukor vyčerpal časť šťavy. Uvoľnená šťava nedovolí, aby polotovar v počiatočnom štádiu spaľoval na varnú nádobu.

Nádoba sa zapáli a pomaly zahrieva. Do zvyšného cukru sa rýchlo rozptýli, džem sa neustále mieša. Varené kivi dezert na 20 minút, a potom horúce jedlo je rozložená v nádobách.

Pre predbežnú prípravu prázdnych plechoviek pre polotovary pozri naše články.

Jednoduchý recept na výrobu zeleného kiwi džemu predstavuje vašu pozornosť „Varenie chutného a uspokojujúceho“ kanálu

So zeleným hroznom

Na prípravu si vezmite 6 kivi a 200 gramov hrozna (bez semien), ktoré boli odstránené z vetvičiek. Najlepšie zo všetkéhoKish Mish bude vhodný. Lúpané kivi sú narezané na kolieska s hrúbkou 0,3-0,4 cm.

Sirup sa varí v panvici so širokým dnom. K tomu zmiešajte 700 gramov cukru a ½ šálky vody. Sirup by mal variť asi 5 minút pred tým, ako sa do neho vloží ovocie.

Kiwi s hroznom po varení varte na strednom ohni. Celková doba varenia je 25 minút. Potom sa sporák vypne a zaseknutý papier sa naleje do nádob na skladovanie.

S egreše

Požadované produkty:

  • Kiwi (lúpané) - 300 gramov;
  • zelený egreš - 300 gramov;
  • granulovaný cukor - 3 poháre;
  • voda 150 ml.

Angrešt je lepšie brať zelene a vyvážiť chuť hotového džemu, sladkých odrôd. Pred použitím, bobule sú umyté a rezané na oboch stranách dlhého chvosta.

Na začiatok, egreše prechádzajú cez mlynček na mäso, pridajte kivi, nakrájané na kocky alebo nakrájané na plátky a 1 šálku cukru. Všetko sa mieša a nechá sa variť 20-30 minút.

Samostatne varený sirup zo zvyšných dvoch pohárov piesku a vody. V bublinkovej kvapaline pridajte angreštové pyré s plátkami kivi. Jam uvarte, nepretržite miešajte 30 minút.

Jemný kivi džem s hruškou

Libra kivi sa nakrája na malé kocky. Hrušky sú rozdrvené rovnakým spôsobom (3 kusy). Predrezať ovocie z kože. Rozmanitosť hrušiek v zásade nezáleží, ale je lepšie brať ovocie so silnejšou buničinou. Ak máte letné hrušky, ktoré sa líšia špeciálnou šťavnatosťou a olejnatosťou, potom hruškakocky musia urobiť väčšie.

Rez je posunutý do hrnca na varenie a zakrytý 1 kg cukru. Ak chcete vyniknúť šťavu, hrušky a kivi zmiešané, a nechal 2-3 hodiny sám. Šťavnaté hruškové odrody dávajú veľa šťavy, takže nemusíte pridávať ďalšiu vodu. Ak dužina ovocia nebola šťavnatá, potom sa k hlavným produktom pred varením pridá 30-50 mililitrov vody.

Marmeládu uvarte v dvoch stupňoch: najprv varte hmotu počas 10 minút a potom po úplnom ochladení varenie zopakujte v rovnakom čase. Zároveň by sa mala ovocná hmota pomaly ochladiť pri teplote miestnosti.

Po opätovnom varení sa dezert položí do pohárov a uzavrie sa viečkami.

Päťminútový džem z kivi, banánov a citróna navrhuje variť kanál „Chcem žiť takto“

S jahodami

Nádherný recept! Uistite sa, že sa pokúsite variť sami doma.

Na džem potrebujete iba zrelé záhradné jahody (500 gramov) a rovnakú hmotnosť kivi.

Bobule sa z piesku dôkladne umyjú. To sa vykonáva pomocou sita a veľkej panvice. Plody sú oslobodené od sepals a stopiek, a potom sú určené na kovové sito. Mreža s bobuľami ponorenými do hlbokej panvice s vodou, vrátane tečúcej vody. Jemne premiešame bobule rukou, umyjú sa. Zároveň sa všetok piesok a prach usadzujú na dne panvice.

Lúpané bobule sa mierne vysušia na tej istej mriežke a potom sa prenesú do nádoby na varenie. Jahody posypané 600gramov cukru, a na vrchole ležia plody kivi, rozdrvené v malých kockách. Konečná vrstva je cukor (600 gramov). V tejto forme sa zmes kivi a jahôd posiela do chladničky 12 hodín, aby sa šťava extrahovala.

Po uplynutí nastaveného času vložte do ohniska misku s potravinami a začnite s hlavnou fázou varenia. Trvá 40 minút. Hotový pokrm sa zmení na hrubý a veľmi voňavý. Na zachovanie priehľadnosti sirupu sa počas varenia neustále sleduje tvorba peny. Odstráni sa zrazeninou alebo širokou lyžicou.

S mandarinkami

Desať plodov kivi sa umyje, olúpa a nakrája. Štyri mandarínky sa starostlivo premyjú štetcom. Pomocou jemného strúhadla sa jeden z mandarínok zoškrabuje. Urobte to veľmi opatrne, aby nedošlo k zraneniu bielej časti kože.

Potom sa všetky mandarínky ošúpajú, vrátane ovocia s odstránenou šupkou. Rezy sú ošúpané z bielych vlákien a potom narezané na polovicu. Z každej otvorenej mandarínky sa odstránia kosti.

Rezanie kivi a pomarančov sa prenesie do širokej misy a naleje sa 700 gramov cukru. Ovocie sa mieša a nechá sa stáť 4 hodiny na stole, pokryté vekom alebo čistým uterákom.

Keď sa šťava vypustí, panva sa zapáli a pridá sa rozrezaná kôra. Uvarte džem dvojitým varom: najprv varte hmotu po dobu 10 minút, urobte si prestávku na 8-10 hodín a potom pripravte dezert tak, aby bol varený ďalšiu štvrtinu hodiny.

Môžete sa zoznámiť s receptami na výrobu hrubého homogénneho zaseknutého papiera,po prečítaní nášho článku .

Ako uchovávať kivi

Jam, uvarený v súlade s procesom a uzavretý v sterilnej nádobe, sa skladuje rovnako ako mnohé zimné prípravky - v tme a chladnom prostredí. Doba implementácie je 1 rok.

Mohli by vás zaujímať aj iné recepty z aktinídií, ako napríklad ochutené kompót z kivi, šťavy alebo cukrovinky .