Kivi hrnček: najlepšie recepty pre domáce marshmallow

Kiwi - ovocie, ktoré možno nájsť v obchodoch takmer po celý rok. Cena za to často "uhryzne", ale existujú prípady, keď maloobchodníci poskytujú dobré zľavy pre tento produkt. Ako ušetriť získané zásoby kivi? Veľkou možnosťou je urobiť marshmallow z tohto exotického ovocia. Táto pochúťka v plnej miere zachováva chuť a zdravé zložky ovocia kivi, ktoré je obzvlášť cenné. Tak, ako urobiť domáce kivi pastila.

Zložky: banán, kivi, cukor, cukor z námrazy Čas na záložku: Celý rok

Obsah

  • 1Výber ovocia
  • 2Príprava ovocia
  • 3Recepty na pasty z kivi
    • 3.1Prírodné cukríky z kiwi bez cukru
    • \ t
    • 3,2Pasta Kiwi s cukrom
    • 3.3Pastila bez kameňov
    • 3.4Huby s kivi s medom
    • 3.5Kivi cestoviny s banánom
  • 4Výplne marshmallow kivi
  • 5Ako sušiť pastilky kivi
  • 6Ako ukladať pastilky

Výber ovocia

Pri nákupe kivi v obchode musíte poznať pravidlá výberu chutných a zrelých plodov:

  • Vôňa zrelého kivi je jemná, s náznakmi citrusov;
  • Zrelé ovocie je pevné na dotyk, ale nie pevné;
  • Koža je hladká a hustá. Tmavšie škvrny a vrásčité kože naznačujú, že ovocie je staré alebo zhnité.

Je potrebné vybrať si ovocie jeden po druhom, cítiť a kontrolovať každýovocie. Nákupom kivi zabaleného v spoločnom balení je vysoká pravdepodobnosť prijatia niekoľkých neštandardných kópií.

Príprava ovocia

Zakúpené kivi sa dôkladne umyjú pod tečúcou vodou a sušia sa papierovými uterákmi.

Ovocie sa ďalej lúpa. To možno vykonať s malým nožom, odrezať kôru, alebo pomocou lyžičky, škrabanie mäsa z plátkov nakrájame na polovicu.

Recepty na Kiwi Pastila

Prírodné cukríky z kiwi bez cukru

Lúpané ovocie sa narezáva na malé kúsky a prepichuje sa ponorným mixérom, až kým nemajú jednotnú konzistenciu. Ovocná hmota sa položí na namazaný papier a zasiela na sušenie.

Kivi pasta s cukrom

  • Kiwi - 1 kilogram;
  • cukor - 100 gramov.

Ovocie sa rozomelie cez sito alebo mleté ​​miešačom, až kým nebude hladké. Pridajte cukor do pyré a všetko dôkladne premiešajte. Cukrové zrná v pastilke by sa nemali vyskytovať. Hmota sladkého ovocia sa šíri na paletách a suší sa niektorým zo spôsobov uvedených nižšie.

Pastila bez kameňov

Pred sušením sa ovocná hmota nechá prejsť jemným sitom. Na uľahčenie procesu použite lyžicu alebo kuchynskú stierku. Vo výslednej zemiakovej kaši, zbavené semien, pridajte cukor alebo práškový cukor podľa chuti.

Huby kivi s medom

V kaši kaši namiesto cukru môžete pridať tekutinumed. Jeho množstvo sa berie podľa vašich preferencií. Približný pomer: 150 gramov tekutého medu sa odoberá na 1 kilogram kivi.

Kiwi pasta s banánom

Ovocie sa odlupuje, narezáva a rozsekáva na homogénnu hmotu pomocou mixéra. Potom pridajte cukor a miešajte, kým sa zrná úplne nerozpustia. Ovocie a cukrová hmota sa umiestni na tácky a sušia sa až do pripravenosti.

Kanál "Ezidri Master" predstavuje vašu pozornosť videu - Varenie marshmallows z banánov a kivi

Mäkké plnky pre kivi

Ak chcete pridať alebo drasticky zmeniť chuť hotového výrobku, môžete do sladkosti kiwi pridať ovocné šťavy. Dokonale kombinované s kivi: granátové jablko, čerešňa, tomel, ananás, hruška a melón. Môžete tiež pridať drvené vlašské orechy, mandle alebo lieskové orechy.

Pozrite si video z kanálu „Rodinná kuchyňa“ - Pastila „Multifruit“ z kivi, banánov a hrušiek

Ako sušiť pastilky z kaše s kašou

Aby sa zabránilo prilepeniu ovocnej hmoty na palety, sú pokryté papierom na pečenie, ktorý je rozmazaný tenkou vrstvou rastlinného oleja. Existuje niekoľko spôsobov, ako vysušiť kivi pyré:

  • Na slnku. Kapacity s pastilkami sú vystavené slnku a sušené až do času 5 až 8 dní. V noci musí byť nádoba privedená do miestnosti tak, aby pastilka nebola otchyhla od rannej rosy.
  • V rúre. Sušené kawi ovocie marshmallow v rúre na 100 stupňov. Súčasne vo dverách rúry položte uterák alebo lepidlo, aby tam bola malá medzera,umožňuje cirkuláciu vzduchu.Čas schnutia je v priemere od 3 do 8 hodín.
  • V elektrickej sušičke.Teplota jednotky je nastavená na maximálnu úroveň - to je približne 70 stupňov.Sušené kivi pastila na špeciálnych paletách alebo na obyčajných mriežkach, ktorým sa na nich položil papier na pečenie.

Hotová pastila sa považuje za dobre vysušenú, ak sa nelepí na ruky.

Ako uchovávať pastilky

Hotové pastilky sa navinú v teplej forme s rolkou a posypú vrstvou práškového cukru.Výrobok skladujte pri izbovej teplote v sklenenej nádobe pod vekom av chladničke.Ak sú zásoby pastily vyrobené niekoľko mesiacov vopred, potom by bolo najlepšie ju zmraziť.Pre tieto rolky zabalené v plastovom obale a zložené v utesnenom obale.