Khinkali: varenie triky a zmrazenie do budúcnosti

Gruzínske jedlo - Khinkali, si nedávno získalo veľkú popularitu. Delikátne tenké cesto, bohatý vývar a voňavé plnky môžu dobiť srdce každej osoby. Ako pripraviť a zmraziť Chinkali, poďme dnes hovoriť v našom článku.

Zloženie: voda, zeleň, múka, mäso, soľ, ) korenie Čas na záložku: Celý rok

Existuje mnoho spôsobov, ako pripraviť chinkali. Je to spôsobené tým, že obyvateľstvo Gruzínska pozostáva z rôznych národností. Výplň, vzhľad a dokonca aj spôsob konzumácie sa môžu značne líšiť, ale základný princíp zostáva: v tenkom torte cesta je veľmi šťavnaté mäso a vývar.

Khinkali je prvý aj druhý kurz. Pre úplnú saturáciu postačujú pre dospelých doslova tri alebo štyri kusy.

Obsah

  • 1Triky na varenie Khinkali
  • 2Ako zmraziť chinkali
  • 3Ako variť surové a mrazené chinkali
  • 4Skladovateľnosť khinkali v mrazničke

Triky varenia khinkali

Na to, aby sa khinkali ukázali ako veľmi chutné a šťavnaté, si pri ich príprave všimnite tieto tipy:

  • Mäso pre Chinkali musí byť ručne narezané na malú kocku, v extrémnom prípade je rolovaná cez mlynček na mäso.
  • Ak sa na varenie používa mlynček na mäso, je potrebné na mletie vybrať gril s najväčšou spotrebouveľká časť.
  • Tieto chinkali poukazujú na použitie hovädzieho mäsa v plnke a na pastiersky spôsob varenia - skopové mäso.
  • Na prípravu tohto pokrmu je potrebné použiť mäsové výrobky, ktoré predtým neboli zmrazené. Najchutnejšie khinkali sú vyrobené z ich čerstvého mäsa.
  • Do náplne sa pridáva pomerne veľké množstvo cibule. Dodáva pokrmu neuveriteľnú šťavnatosť.
  • Tradičné korenie pre gruzínsku kuchyňu je zira, koriandor, petržlen, tymián, ako aj karmelské korenie.
  • Aby sa koreniny maximalizovali, sú kalcinované na suchej panvici pred pridaním do mletého mäsa.
  • Suché koreniny a bylinky možno nahradiť čerstvými koreninami. Vetvičky mäty, kôpor alebo petržlen, šalvia alebo tymián listy - ideálne.
  • Na viac šťavy možno do mletého mäsa pridať mäsový vývar.
  • Aby sa zabránilo rozlomeniu cesta počas procesu varenia, zmes sa udržiava v pomere vody a múky v pomere 1: 2.
  • Veľkosť plátkov cesta na pravidelný chinkali je v priemere od 10 do 12 centimetrov.
  • Tradičnou formou pre Chinkali je taška s chvostom.
  • Aby sa dosiahol ideálny počet záhybov (12 kusov), polotovar cesta sa vizuálne rozdelí na 12 častí, ako je ciferník hodín, a potom sa tvaruje do záhybov. Na upevnenie je vrch otočený proti smeru hodinových ručičiek.

Ak sa chcete naučiť variť khinkali, pozrite si video z kanálu „Varenie s Irinou Khlebnikovou“ - Khinkali

Ako zmraziť khinkali

Ak sa náplň a cesto obrátili viac, ako bolo potrebné, potom zo zvyškov môžete urobiť chinkali a zmraziť ich v mrazničke.

Na tento účel je doska na krájanie alebo plech na pečenie pokrytá lepiacou fóliou a na vrchu sa nasype múka. Na tento povrch sa preložia čerstvo tvarované polotovary. Je dôležité, aby medzi nimi bol priestor. To je zaručené, aby sa zabránilo khinkali držať spolu.

Rada s polotovarmi zasielanými do mrazničky 6 - 8 hodín. Po dôkladnom zmrazení chinkali sa odstránia a vložia do vrecka. Hermeticky zabalené nádoby sa odoberajú späť do mrazničky na dlhodobé skladovanie.

Ako variť surové a mrazené chinkali

Existuje niekoľko spôsobov varenia:

  • Vo vode. Khinkali sa ponorí do vriacej vody a varí sa 13 minút. Kryt hrnca nie je potrebné zatvárať. Keď sa chinkali vynořil a obrátil chvost nadol - pokrm je pripravený!
  • Naparené. Kapacita parného kotla je vopred namazaná olejom, produkt je umiestnený v malej vzdialenosti od seba a varený 15 minút po varení kvapaliny v dvojitom kotle.
  • Fried Khinkali. Najprv smažte surový alebo mrazený výrobok na panvici až do zlatohnedej farby, potom nalejte malé množstvo vody a pripravte misku na prípravu pod vekom.

Mrazené khinkali pripravené použitím niektorého z vyššie uvedených spôsobov sa pripravia o 2 až 3 minúty dlhšie ako surové.

Pozrite sa na video z Marina Golovkina - Ako variť Khinkalimajstrovská trieda od šéfkuchára Ilyu Lazerson

Skladovateľnosť chinkali v mrazničke

Skladovateľnosť polotovaru v mrazničke je najviac šesť mesiacov. Hlavnou podmienkou je udržanie stabilnej teploty. Optimálna hodnota je -16 ... -18 ° C.