Karfiol - prospešné vlastnosti, výhody a poškodenie tela. Prečo karfiol, ako to vyzerá a čo je užitočné.

Karfiol je rastlinná rastlina patriaca do rodiny kapusty, druh je záhradná kapusta. Historici považujú Stredozemie za miesto narodenia karfiolu, prvá oficiálna zmienka o tomto druhu patrí štátu Sýria. Odtiaľ sa kapusta dostala do Európy a neskôr sa rozšírila po celom svete.

Zloženie: Karfiol

Obsah

  • 1Kalorický obsah a zloženie zariadenia
  • 2Užitočné vlastnosti výrobku
  • 3Ako používať?
  • 4Kto je karfiol kontraindikovaný?
  • 5Ako ušetriť?

Kalórie a zloženie rastlín

Karfiol obsahuje 30 kcal na 100 g. čerstvý výrobok. Kapusta obsahuje: unikátny súbor aminokyselín, bielkovín, sacharidov, minerálnych solí, pektínu, organických kyselín, vitamínov (A, C, H, skupina B atď.), Ako aj mnohých stopových prvkov - draslíka, sodíka, horčíka, železa, vápnik a niektoré ďalšie.

Užitočné vlastnosti výrobku

- vďaka svojej delikátnej štruktúre, ľahkej stráviteľnosti a nízkemu kalorickému obsahu sa kapusta konzumuje vo všetkých skupinách obyvateľstva, mnohé matky začínajú kŕmiť deti karfiolom;

- prítomnosť jedinečného a zriedkavého vitamínu H robí z kapusty nevyhnutný prostriedok na prevenciu kožných ochorení;

- ľudia, ktorí majú obmedzenia na používanie obyčajnej kapusty v dôsledku gastrointestinálnych ochorení, môžu bezpečne konzumovať karfiol - v ňommálo vlákniny, nespôsobuje plyn a hnačku;

- Kapusta má priaznivý vplyv na tvorbu žlče a vylučovanie žalúdočnej šťavy;

- karfiol obsahuje veľký počet zložiek, ktoré zabraňujú vzniku rakovinových buniek;

- tiež karfiol je určený pre ľudí trpiacich obezitou, cukrovkou, gastritídou, obličkovými a pečeňovými ochoreniami.

Ako používať?

Z karfiolu môžete urobiť polievku z pyré, zjesť ju čerstvú, varenú alebo pečenú.Niektoré ženy v domácnosti nakladač karfiolu.Čerstvé kvetenstvo by sa nemalo variť dlhšie ako 5 minút, niekedy 3 minúty.Mrazené karfiolu kvety by mali byť ponorené vo vriacej vode, 5-7 minút je dosť na varenie.

Kto je karfiol kontraindikovaný?

Výrobok sa neodporúča pre osoby trpiace dnou.Tí, ktorí sa pokúšajú kapustu po prvýkrát, sa odporúča začať s minimálnou dávkou, aby sa potvrdila absencia alergickej reakcie.

Ako ušetriť?

Kapusta sa skladuje v dolnej časti chladničky až 7 dní, ak chcete výrobok uchovávať dlhšiu dobu, zmraziť ho, predtým rozobrať na kvetenstvo.