Karfiol marinovaný s mrkvou a paprikou

Karfiol je chutný - chutné a originálne občerstvenie aj v zime, dokonca aj v lete.Karfiol marinovaný s mrkvou a paprikou je nádherný zimný tanier a pripravený studený predjedlo zeleniny na slávnostnom stole.

Zloženie: bulharské korenie, voda, nové korenie, karfiol.], bobkový list, mrkva, feferónky, cukor, soľ, kôpor ;], ocot, cesnak Čas na stanovenie: Leto, jeseň

Nižšie uvedenéRecepcia nezaberie veľa času na prípravu, ale v zime sa bude baviť a bude sa tešiť zo strany domácnosti aj hostí.

Pre jednu trojlitrovú nádobu nakladaného karfiolu vezmite:

  • karfiol - 1 stredne vidlica;
  • mrkva - 1 ks;
  • bulharské korenie - 1 ks;
  • cesnak - 2-3 strúčiky;
  • chilli - 1-2 kusy;
  • 30. sladký hrášok;
  • bobkový list;
  • ocot 70% - 1 lyžička;
  • Dill.

Marináda:

  • soľ - 4 polievkové lyžice;
  • cukor - 2 lyžičky;
  • voda - 2 litre.

Ako nakladať karfiol s mrkvou a paprikou

Karfiol umyte pod tečúcou vodou a rozoberte na kvietky.

Nakrájajte bulharské korenie na polovicu, odstráňte semená a stonku.Nakrájajte na malé prúžky.

Na lúpanej mrkve robíme pozdĺžne niekoľko rezov v tvare V.Tak pri rezaní do kruhov sa objavia zaujímavé kvety.

Pripravte marinádu. Varte vodu v panvici, pridajte soľ a cukor. Dobre premiešajte a vyberte z tepla.

V spodnej časti každej nádoby umiestnime kôpor, cesnak, korenie, bobkový list, feferónku. Dajte kapustové kvety na vrch, mierne spletené. Po 5 minútach naplňte všetko vriacou vodou, zlúčte.

Nalejte vriacu marinádu do pohárov a pridajte ocot. Zvinúť bez sterilizácie, otočiť a nastaviť na vychladnutie.

Karfiol marinovaný podľa tohto receptu má príjemnú korenistú chuť. Tento prípravok je dobre kombinovaný s mäsom a dokonca aj rybími pokrmami. Skladujte, najlepšie v pivnici alebo v suteréne.