Kapusta Savoy má priaznivé vlastnosti. Ako vyzerá kapustová kapusta a aká je jej škoda.

Vo vzhľade je kapusta Savoy veľmi podobná našej bielej kapuste, ale má viac voľnej hlavy s rafinovanými listami, ktoré sú dobre oddelené od stonky. Táto vlastnosť je veľmi užitočná pri varení kapustových roliek a šalátov. Skúšali ste niekedy oddeliť listy od bielej kapusty? Uistite sa, že rozbiť polovicu listov, a žily sú hrubé, musia buď znížiť alebo poraziť. Kapusta Savoy je preto v tomto ohľade ideálna, listy sú veľmi dobre oddelené a žilky sú úplne neviditeľné. Je tiež dobré pri dusení a vyprážaní. Jediné, čo sa nedá urobiť, je soľ na zimu, pretože listy tejto zeleniny sú veľmi jemné.

Zloženie: Kapusta Savoy

Obsah

  • 1Aké je používanie kapusty savoy?
  • 2Kontraindikácie

Aké je používanie kapusty savoy?

Podobne ako všetky kapusta obsahuje veľa užitočných látok a minerálov, jediná vec, ktorá ju odlišuje od ostatných, je jej obsah:

- prírodná náhradka cukru (alkohol manitolu), ktorý umožňuje používať zeleninu s vysokým obsahom cukru v krvi,

\ t

- má prirodzené antioxidanty, z ktorých najvýznamnejší je glutatión. Zabraňuje tvorbe rakovinových buniek, predlžuje mladosť, obnovuje činnosť nervového systému;

- obsahuje látku askorbigen, ktorá blokuje otravu rôznymi jedmi vrátane karcinogénu atiež znižuje tvorbu zhubných nádorov.

- Kapusta Savoy obsahuje relatívne vzácny vitamín D, ktorý pomáha správnemu rozvoju kostného základu u detí.Pre dospelých je tiež užitočná - prevencia osteoporózy, zlepšovanie metabolizmu, a tým aj pocit veselosti a dobrej nálady.

Výrobok obsahuje veľa vlákniny.Dieters môže jesť dva zeleninové šaláty z kapusta Savoy a niekoľko jabĺk a môžete nahradiť otruby, ktoré mnohí ľudia nemajú radi.

Kontraindikácie

Vážne hovoriť o nebezpečenstvách zeleniny je veľmi ťažké.Dokonca aj ľudia bez odchýlok a chorôb často odmietajú z kapusty savoy z jedného dôvodu - osobné odmietnutie výrobku.To sa prejavuje vo forme nadúvania a nadúvania.Zeleninu by nemali konzumovať ľudia s chorobami žliaz s vnútornou sekréciou, ako aj ochorenia gastrointestinálneho traktu, ktoré nemožno jesť veľa vlákniny.Odborníci na výživu neodporúčajú jesť kapustu všetkého druhu ľuďom so zlým srdcom.Dôvodom je to isté s rizikom nadúvania a tvorby plynu, ktoré môžu vytvárať nadmerný tlak na srdce.