Kandizované repy: 4 recepty na domáce kandizované ovocie - ako urobiť kandovanú repu doma

Kandizované ovocie sa môže vyrábať nielen z ovocia a bobúľ, ale aj z určitých druhov zeleniny. Kandizované ovocie cukety, tekvice, mrkvy a dokonca aj repy majú vynikajúcu chuť. V tomto článku budeme hovoriť o kandovanom ovocím.

Zložky: pomaranč, voda, zázvor, škorica, kyselina citrónová, 12) cukor, cukor z námrazy, repa, soľ, tsed Čas na záložku: Zima, jeseň

Technológia varenia tohto pokrmu je pomerne jednoduchá. Dokonca aj začínajúca hosteska sa s tým vyrovná. Najťažšie je čakať na sušenie výrobku. V tomto článku sme pre Vás pripravili 4 najlepšie recepty pre túto pochúťku. Vyberte si podľa svojho vkusu.

Obsah

  • 1Príprava zeleniny
  • 2Recepty na výrobu kandovanej repy
    • 2.1Kandizovaná repa s kyselinou citrónovou
    • 2.2Kandizovaná červená repa so zázvorom a citrónovou kôrou
    • 2.3Kandizovaná repa s pomarančom a škoricou
    • 2.4Kandizovaná červená repa
  • 3Ako skladovať kandizované ovocie

Prípravok zo zeleniny

Červená repa na výrobu kandizovaného ovocia by mala byť stredne veľká, pevná na dotyk, s hladkou hladkou pokožkou bez poškodenia.

V recepte je potrebné variť repu v šupke, potom sa korene najprv umyjú studenou vodou a potom vložia do hrnca na varenie. Repa nalial studenú vodutak, aby bola zelenina úplne pokrytá vodou. Varené koreň zeleniny 35 - 40, kontrola pripravenosti s nožom. Potom, čo je repa pripravená, je ponorená do ľadovej vody, kým úplne nevychladne, nevyčistí sa a nareže na malé kúsky alebo kolesá.

Ak sa na výrobu kandizovaného ovocia vyžaduje surová koreňová zelenina, jednoducho sa umyje, lúpa a rozomelie na približne rovnakú veľkosť.

Recepty na varenie kandovanej repy

Kandizovaná repa s kyselinou citrónovou

\ t

Zloženie:

  • stolová repa - 1 kilogram;
  • cukor - 1 kilogram;
  • voda - 200 mililitrov;
  • kyselina citrónová - 5 gramov.

Metóda prípravy:

Kúsky varenej koreňovej zeleniny sa položia do hrnca a nalejú sa do horúceho sirupu vyrobeného z vody, cukru a kyseliny citrónovej. Hmota sa varí pri nízkom teple 35 - 40 minút. Potom sa plátky vyberú z kvapaliny a rozprestrú na tácky. Kandizované ovocie je možné sušiť pri izbovej teplote 5 až 7 dní, v sušiarni pri teplote 70 až 90 stupňov alebo v elektrickej sušičke pri maximálnom výkone jednotky. Ak výrobok v rúre zaschne, vložte do medzery dvierka lepidlo alebo krabičku. Tým je zaistené, že vzduch v peci je dobre cirkulovaný.

Kandovaný zázvor a citrónová kôra

Zloženie:

  • stolová repa - 2 stredná koreňová zelenina;
  • cukor - 1 šálka;
  • odvar - 50 mililitrov;
  • citrónkyselina - ½ lyžičky;
  • strúhaný koreň zázvoru - 1 lyžička s kopcom;
  • strúhanú citrónovú kôru - 1 lyžičku s kopcom.

Spôsob prípravy:

Surová repa sa rozreže na malé kúsky, vyleje sa vriacou vodou a varí sa 10 - 15 minút. Vývar sa nalial a nechal asi 50 mililitrov. Z vývaru, cukru a kyseliny citrónovej varí sirup. Akonáhle sa kryštály cukru rozpustia, nalejú do repy, pridajú citrónovú kôru a zázvor. Kúsky sa varia nad nízkym ohrevom až do takmer úplného odparenia kvapaliny. Bude to trvať približne 3 hodiny. Hotové kúsky cukru sa rozprestierajú na roštovej sušičke alebo panvici na pečenie a sušia sa až do konca.

Kandizovaná repa s pomarančom a škoricou

Zloženie:

  • stolová repa - 1 kilogram;
  • cukor - 500 gramov;
  • voda - 100 mililitrov;
  • kyselina citrónová - 1 lyžička;
  • oranžová - 1 kus;
  • Škorica - podľa chuti.

Spôsob prípravy:

Varená repa sa rozreže na plátky alebo platne s hrúbkou 4 - 5 mm. Z vody, cukru a kyseliny citrónovej je varený hustý sirup. Pridajte pomaranč nakrájaný na 8 kusov a mletú škoricu podľa chuti. Kúsky repy sa nalejú horúcim sirupom a varia na nízkom ohni 20 minút. Potom sa hmota nechá úplne vychladnúť. Kúsky repy sa sušia na site po dobu 2 až 3 hodín a potom sa nechajú vyschnúť.

Kandizovaná repa

Zloženie:

  • repa - 1 kilogram;
  • granulovaný cukor - 500 gramov;
  • 1 citrónovú kôru;
  • kyselina citrónová - 1 tsp;
  • soľ - štipka.

Spôsob prípravy:

Surová repa sa rozdrví na kocky alebo doštičky, vloží sa do vrecka a jeden deň sa vyberie hlboko do mrazničky. Mrazená zelenina pozorne rozprestrite a rozprestrite v nádobe vhodnej veľkosti. Pridajte soľ a polovicu normy kyseliny citrónovej. Zelenina sa zmieša a nechá sa úplne rozmraziť v priebehu 18 až 20 hodín.

Šťava vytvorená počas rozmrazovania sa naleje a cukor, zvyšok kyseliny citrónovej a citrónová kôra sa pridajú do plátkov. Hmota sa mieša a nechá sa stáť pri teplote miestnosti počas dvoch dní. Potom sa kúsky vyberú zo šťavy a sušia sa v sušiarni, elektrickej sušičke alebo prirodzeným spôsobom.

Pozrite si video z kanálu „HelloFood“ - žetóny z repy

Ako skladovať kandizované ovocie

Hotové kandizované ovocie je posypané práškovým cukrom alebo cukrom zmiešaným s mletým koriandrom, rascou alebo anízovými semenami.

Kandizované ovocie skladujte 1 rok na suchom chladnom mieste v nádobách alebo plastových nádobách. Dobre vysušený produkt sa nezhorší ani pri teplote miestnosti.