Kandizované jablká - recept: varenie kandizované ovocie doma.

Kandizované jablká sú prirodzenou a veľmi užitočnou pochúťkou v zime pre dospelých a deti. Tento úžasný recept kandizovaného ovocia nemožno nazvať veľmi jednoduchým, ale výsledkom je neuveriteľne chutná a prirodzená sladkosť. Ak sa rozhodnete variť jablkové kandizované ovocie doma, nebudete ľutovať za gram.

Zloženie: pomaranč, klinček, škorica, cukor, jablká
Z čoho sa vyrába kandizované ovocie? Je to veľmi jednoduché, potrebujeme:

- jablká - 15 ks;

- cukor - 400 g;

- voda - 500 ml.

Pre prášok:

- cukor - 2 poháre;

- škorica;

- karafiát;

- pomarančová kôra.

Ako urobiť kandizované jablká.

Jablká by sa mali umyť, narezať na štyri kusy a odstrániť semená, ale nechať jadro. Jemne ju štipkujeme predsušenou pomarančovou kôrou.

Vezmite misku alebo hrniec, zalejeme vodou a pridáme cukor. Sirup si privedieme do varu a necháme ho do štvrtiny jabĺk. Je potrebné variť, kým jablká majú mierne priehľadný vzhľad a začínajú sa zčervenať. Akonáhle sa to stane, mali by ste ich posypať pripravenou zmesou cukru, rozdrvených klinčekov, škorice a pomarančovej kôry a pokračovať v pečení jabĺk v sirupe. Jablká v procese varenia sa musia neustále otáčať, ale robte to veľmi opatrne.

Varené kandizované jablká z jabĺk by nemali variť takmer všetok sirup. Kým jablká sú nadšené,zapnite rúru a zohrejte ju na maximum.Plech na pečenie v originálnom recepte, pokrytý slamou, ale je možné ho nahradiť pergamenovým papierom.

My berieme jablká, položíme ich na plech a veľkoryso posypeme cukrom.Dajte panvicu do rúry, ale pred tým vypnite oheň.Dáme rúru, aby vychladla kandovaným ovocím, dala plech, otočila jablká, znovu ich posypala cukrom a poslala ich späť do vyhrievanej rúry.

Hotové kandizované jablká vložené do pohára.Krk nádoby je pokrytý pergamenovým papierom, ktorý by mal byť mierne navlhčený alkoholom.Ďalej by ste mali nalepiť pergamenový celofán.Ak je na fóliu ručný potravinársky film, potom je vhodný na tento účel.

Uchovávajte prírodné kandizované ovocie z jablka na chladnom mieste.Dôležitou podmienkou skladovania je absencia priameho slnečného žiarenia.Okrem priameho jedenia a povzbudzovania malých sladkých zubov, môžete použiť varené domáce kandizované jablká z jabĺk ako dekoráciu pre domáce koláče a iné chutné dezerty.