Kandizované grapefruitové kôry: 5 najlepších receptov - ako urobiť kandizované šupky grapefruitu doma

Jedlá z ničoho nie sú ďaleko od noviniek. Štíhle ženy v domácnosti sa naučili používať na prípravu chutných jedál na čistenie rôznych druhov zeleniny, ovocia a bobúľ. Príkladom je kandizovaná šupka banánov, melónu, pomarančov a grapefruitov. Je to o grapefruitovom kandovanom ovocí dnes a bude sa o ňom diskutovať. V tomto článku nájdete najlepšie možnosti na výrobu kandizovaných grapefruitových šupiek doma.

Zloženie: voda, škorica, grapefruitová kôra, cukor, kukuričný cukor, \ t jablková šťava Čas do záložky: Celý rok

Obsah

  • 1Kandizovaná grapefruitová kôra, uvarená so soľou
  • 2Kandizované krusty, varené v jablkovej šťave so škoricou
  • \ t
  • 3Kôry s kandovaným grepom namočeným v kôre
  • 4Rýchly recept na kandizované ovocie
  • 5Kandizované farbivo

Kandizovaná grapefruitová kôra, uvarená so soľou

\ t
  • grapefruitové kôry - od 3 kusov strednej veľkosti;
  • granulovaný cukor - 1,5 šálky;
  • kyselina citrónová - 1/3 tsp;
  • voda - 2/3 šálky;
  • stolová soľ - 4 lyžičky.

S grapefruitom odstráňte kôry a bez mletia nalejte studenú vodu. Objem tekutiny by mal byť približne 1,5 až 2 litre. Vo vode pridajte lyžičku soli a varte obsah panvice 10 minút. Potom sa voda vypustí a kôry sa umyjú pod tečúcou vodou. procedúravarenie v soli a premývanie vodou sa opakuje 4 krát. Soľný roztok pomáha odstrániť horkosť z kôry. Úplne, samozrejme, nebude možné sa ho zbaviť, ale mierne zahladiť horkú chuť, úplne.

Kusy, ktoré boli naposledy uvarené a umyté, sú mierne zoškrabané zvnútra lyžičkou, pričom sa odstráni približne 1 milimeter mäsa. Potom sa šupka rozreže na pásy široké 10 mm.

Voda a cukor sa kombinujú v malom hrnci a sirup sa varí. Po rozptýlení kryštálov sa do nej ponorí grapefruitová kôra a varí sa 30 minút pri nízkom zahrievaní, počas ktorého sa sirup zahustí a koža sa stane priehľadnou farbou. Na konci varenia sa do sirupu pridá kyselina citrónová.

Kandizované ovocie sa ponorí do cukru alebo sa nechá ostrekovať.

Kandizované ovocie sa suší pri izbovej teplote alebo v sušiarni pri minimálnej teplote a dvere sa pootvoria. Kandizované grapefruitové kôry môžu byť tiež pripravené v elektrickej sušičke na zeleninu a ovocie.

Kandizované kôry, varené v jablkovej šťave so škoricou

Postup výroby takéhoto kandizovaného ovocia sa líši od predchádzajúceho receptu tým, že namiesto vody sa na výrobu sirupu používa jablčná šťava a ako príchuť sa pridáva škorica.

Kandizované grapefruity nasiaknuté kôry

  • grapefruitová kôra - od 2 - 3 stredne citrusových plodov;
  • granulovaný cukor - 1,5 šálky;
  • voda - 250 mililitrov.

Zozbierané čerstvé kôry sa umiestnia dosmaltovaná misa a zalejeme studenou vodou. Nádoba je odoslaná do hlavného oddelenia chladničky na 3 dni. Každých 12 hodín sa voda vypustí a nahradí sa čerstvou tečúcou vodou.

Po tomto čase, aby sa zbavila väčšiny horkosti, sa kôra naleje do vody a privedie sa do varu. Potom sa voda nahradí čerstvou a opäť varená. Tento postup sa vykonáva 4 až 5 krát.

Kôry sa sušia na site a narezávajú sa na široké slamky. Rez sa prenesie do misky vriaceho sirupu a varí sa, až kým sa kvapalina takmer nezavrie. Kôry sa v tomto prípade stávajú priehľadnými a tekutina je viskózna, ako med.

Hotové kandizované ovocie je zo všetkých strán potiahnuté cukrom alebo práškovým cukrom a zasielané na sušenie.

Rýchly recept na kandizované ovocie

  • grapefruit - 2 kusy;
  • práškový cukor - 800 gramov;
  • voda - 1 liter.

Grapefruit sa narezáva na kusy a lúpa. Kôry okamžite narezali na malé kúsky a ležali vo vriacej vode. Po tom, čo sa tekutina s ovocím začne znovu variť, odstráňte kôry a znovu uvarte čerstvú vodu. Táto manipulácia sa vykonáva štyrikrát.

V litri vody sa rozpustí 600 g práškového cukru. Pridajte vriaci grapefruitový rez na vriaci sirup a varte na strednom ohni 30 minút.

Po tom sa kúsky vyberú pomocou zberača a dobre sa zvinú do zvyšných 200 gramov práškového cukru.

Pozrite si video recept z kanálu „Kulinárske video recepty“ o jednoduchom spôsobe výroby kandizovanej kôrygrapefruit

Farebné kandizované ovocie

  • grapefruit - 1 kus;
  • cukor - 60 gramov;
  • voda - 70 mililitrov;
  • potravinárske farbivo.

Grapefruitové kôry sa narezú na široké pásy a vložia do vriacej vody. Kôry varte 20 minút. Potom sa voda zmení a opäť sa varí rovnaké množstvo času. Tento postup sa musí vykonať štyrikrát.

Farbivo akéhokoľvek odtieňa sa rozpustí v malom množstve vody a tam sa umiestni kandizované ovocie. Kôry varte na miernom ohni 15 minút.

Potom sa farbiaca kvapalina vypustí a na krájanie sa pridá cukor a 70 ml vody. Obsah panvice sa varí až do úplného odparenia kvapaliny.

Pripravené kandizované ovocie sa ponorí do cukru a suší.

Potravinárske farbivo možno nahradiť prírodnou repnou šťavou alebo kurkuťou.