Kalina, zamrznutá na zimu - výborný prostriedok na prechladnutie a nie len

Pravdepodobne mnohí nevedia o červených bobuliach kalina. Ale tieto nádherné plody sú skladom prospešných vitamínov a mikroelementov. Poznamenávam, že nie je potrebné zbierať lesné kalina na lekárske účely, pretože jej chuť závisí od pôdnych vôd.

Zloženie: kalina Čas do záložky: Jeseň

Záhradné viburnum červené vyhrávajú vo všetkom: pôda, hnojivá, ekologicky čistá výsadba. Mal by sa však zbierať len v určitom období, keď sa bobule stávajú, ako to bolo, transparentné v lúčoch slnka. To znamená, že plody sú šťavnaté a zrelé.

Na zamrznutie na zimu sa kalina zhromažďuje pomocou kefiek v suchý deň. Nezbierajte mokré bobule. Štetce s plodmi sa dajú odrezať z konárov alebo narezať.

Letos v lete plody bobúľ kalina neboli tak elastické, preto po zbere a čistení z malých vetvičiek, zrelých červených plodov, bolo potrebné 20 minút namočiť vo vode, aby sa prach a suché zvyšky listov odklonili od bobúľ.

Odstráňte všetky listy, umyte bobule a vypustite vodu cez cedník.

Odstraňujeme scvrknuté a malé - ponecháme len veľké šťavnaté bobule na zmrazenie.

Pri zmrazovaní je lepšie používať plytké plastové nádoby. Nalejte časť bobúľ, vložte do komory na niekoľko hodín zmraziť.

Dobre zmrazené bobule by mali pri liatí narážať, podobne ako obilniny. Keď bobule dosiahli požadovaný stupeň zmrazenia, nalejte ich po častiach do veľkej nádoby alebobalenie pre dlhé skladovanie.

V zime mrazené bobule kalina môžu byť pripravené ovocné nápoje, kompóty.

Takéto liečivé domáce nápoje sú obzvlášť vhodné pre diabetikov. A na prechladnutie pridajte mrazené bobule do horúceho čaju a získajte správny liek na rýchle uzdravenie.