Jednoduchý šalát z baklažánu na zimu - lahodný miešaný šalát

Keď úroda zeleniny dozrieva masívne, je čas pripraviť sa na zimu lahodný baklažánový šalát s paradajkami a inou zdravou zeleninou nazvanou Assorted. Ťažba zahŕňa mnohé z najrôznejších dostupných čerstvých druhov zeleniny.

Zložky: baklažány, paprika, zucchini, cibuľa, mrkva, 12) paradajky, rastlinný olej, cukor, repa, soľ, ocot, ; ) mleté ​​čierne korenie, cesnak Čas na záložku: Leto, jeseň

Jednoduchá príprava vám umožní ušetriť prospech každého a jednoduchý recept na ochranu vás poteší nielen skúsených, ale aj mladých gazdiniek. K návrhu krok za krokom je priložená fotografia.

Zloženie:

  • veľké paradajky sladkých odrôd - 5 kg;
  • cibuľa - 0,5 kg;
  • stredne veľká mrkva - 0,5 kg;
  • bulharská sladká paprika - 1 kg;
  • malá repa - 0,5 kg;
  • squash alebo squash - 0,5 kg;
  • baklažán - 0,5 kg;
  • cukor - 5 polievková lyžica. l.
  • rafinovaný olej - 500 g;
  • cesnak - 300 g;
  • ocot 9% - 0,5 tbsp.
  • soľ - 1 lyžička;
  • mleté ​​čierne korenie - 0,5 lyžičky.

Ako urobiť šalát z baklažánu na zimu

Cibuľu odlúpnite a nakrájajte na polovičné krúžky.

Nakrájajte zrelé baklažány na veľké kocky.

Z korenia vyberte semená, umyte, nakrájajte na prúžky.

Ošúpať repu, opláchnuť vodou, narezaťkocky.

Nakrájajte strúčiky cesnaku na niekoľko kusov.

Lúpaná a umytá mrkva sa musí nakrájať na polkruhy.

Nakrájajte paradajky na veľmi veľké kúsky.

Cukety nakrájajte zo semien a šupky, nakrájajte na kocky.

Okamžite rezte zeleninu do hrnca. Všetko premiešajte, pridajte soľ, korenie, maslo, cukor.

Varte a varte jednu hodinu pri nízkej teplote. Pridajte 9% octu a ďalšiu hodinu na dusenie Rozmanitý šalát z baklažánu za stáleho miešania.

Rozdeľte do pred sterilizovaných plechoviek a navinúť.

Umiestnite do prikrývky s krytmi nadol až do úplného vychladnutia. Skladujte baklažánový šalát na tmavom, chladnom mieste s nízkou vlhkosťou.