Jednoduchý recept na konzervovanie húb v sladkej a kyslej marináde na zimu v bankách.

Tento jednoduchý recept vám pomôže uvariť výborné konzervy, ktoré v dlhej zime s malým úsilím rozložia vaše rodinné menu. Príprava je veľmi jednoduchá, jej príprava nevyžaduje žiadne ďalšie významné náklady od vás.

Príprava húb v sladšej marináde sa prakticky nelíši od receptu na ich prípravu v kyslom zalievaní.

Ak chcete získať sladšiu náplň, pridajte cukor do hotového kyslého cukru (je potrebných 80 g na liter vody). Pridajte rovnaké množstvo cukru do marinády aj v prípade, že chcete vyrobiť predlisok bez sterilizácie. V tejto verzii obrobku sa množstvo octu vo vode zvýši na 1/1.

Hríbové polotovary je možné skladovať v sladkej a kyslej nádobe tak v pivnici, ako aj v chladničke. Konzervované huby sa podávajú ako občerstvenie alebo ako doplnok k prílohám.