Jednoduchý recept na domáce pečeňové paštéty alebo chutný snack olej.

Na prípravu takejto paštéta s maslom môže byť z akejkoľvek (hovädzie, kuracie, bravčové) pečeň. Avšak, pre snack oleja, to je, ako hovoríme túto prípravu doma, mám rád vziať hovädzie pečeň a nesolené maslo. Príprava preto nie je veľký problém, aby bolo všetko celkom jednoduché. Začíname.

Zložky: vodka, klinčeky, nové korenie, maslo, pečeň, 12) soľ, mleté ​​čierne korenie

Ako urobiť pečeň s maslom.

Varíme vodku a ponoríme do nej 250 gramov pečene, predtým očistených od filmov a žlčovodov. Pred blanšírovaním sa musí rozrezať na malé kúsky rovnakej veľkosti.

Pečeň varte asi 3 minúty, potom ju preložte na sito.

Po úplnom ochladení kúskov pečene ich vynechajte trikrát alebo štyrikrát cez mlynček na mäso, na ktorom stojí najmenšia mriežka. Čím rovnomernejšia je pečeňová pasta, tým hladší bude snackový olej.

Rozomleté ​​varené pečeňové pyré s jemne zmäkčeným maslom (250 gramov) rozdrvíme. Uistite sa, že soľ a mleté ​​čierne korenie a klinčeky a nové korenie - ak sa vám páči tieto korenia.

Uchovávajte olej v pečeni v chladničke v nádobe, ktorá je zapečatená najviac 2-3 týždne. Ak chcete ušetriť domáce pečeňové paštéty na dlhšie obdobie, potom usporiadať v malom (porcia) za studena odolnéa uložte do mrazničky.

Tento snackový olej je primárne určený na šírenie na sendvičoch, ale je tiež vhodné, aby ochutnávali varené zemiaky alebo pridávali rôzne pasty.