Jednoduchý recept na bravčové mäso na zimu alebo ako variť bravčový guláš pre budúce použitie.

Konzervovanie mäsa na zimu je prinajmenšom problematické a časovo náročné, ale v budúcnosti vám ušetrí čas na prípravu každodenných jedál pre rodinu. Ak strávite niekoľko hodín prípravou bravčového gulášu podľa tohto jednoduchého receptu, môžete stráviť viac času so svojimi blízkymi.

Zloženie: nové korenie, bobkový list, cibuľa, bravčové mäso, bravčový tuk soľ, cesnak

Ako urobiť bravčové mäso doma.

Na konzervovanie vezmeme bravčové mäso a nakrájame na stredne veľké kúsky, asi 3x3 cm.

Mäso umiestnite do hrnca a dusíme na nakrájanej cibuľke vo vlastnej šťave. Môžete pridať trochu tuku, aby nedošlo k umývaniu na dno misky.

Počas varenia pridajte soľ, korenie (nové korenie, bobkový list), cesnak. Ak šťava z mäsa nestačí na uhasenie, pridajte vývar, varený z dobre olúpaných kostí, kože. To umožní ďalšie nalievanie mäsa do dobrého želé. Ak nie je pripravený vývar, pridajte čistú vodu.

Pripravenosť bravčového guláša sa určuje rozrezaním kusa mäsa: ak vytečie ružová alebo bezfarebná kvapalina, je pripravená.

Položte ošípané guláš v čistých, sterilizovaných bankách, zalejeme vývarom a pasterizujeme 1 hodinu a 45 minút, ak sú banky litre a 1 hodinu 15 minút, ak sú banky pol litra.

Potom môžu byť banky uzamknuté kľúčom a poslané na úspory na chladnom mieste.

Želatínovacia kompozícia výplne a vrstva tuku vytvorená na povrchu po ochladení predlžujú trvanlivosť mäsa.

Tento domáci bravčový guláš má skvelú chuť. Tento mäsový prípravok je pripravený na použitie sám, vo vyhrievanej alebo studenej forme a môže byť základom omáčky alebo náplne lahodných mäsových koláčov.

Pozrite si video: Bravčové mäso doma (recept v autokláve).