Jednoduché spôsoby, ako zmraziť lesné jahody na zimu

Jahody - jeden z najchutnejších a zdravých plodov. Jeho liečivé vlastnosti nemôžu byť prehnané a v boji proti nachladnutiu a vírusovým infekciám je jednoducho nenahraditeľné. Mráz pomôže zachovať všetky tieto užitočné vlastnosti a jedinečnú chuť jahôd.

Zloženie: jahody, cukor Čas záložiek: Leto, jeseň

Obsah

  • 1Ako pripraviť bobule na zmrazovanie
  • 2Mrazené celé bobule
  • 3Mrazené celé bobule s cukrom
  • \ t
  • 4Zmrazenie jahôd s cukrom
  • 5Použitie mrazených jahôd

Ako pripraviť bobule na zmrazovanie

Pri zmrazovaní jahôd zohráva dôležitú úlohu správna príprava bobúľ. Po prvé, musia byť vytriedení a opatrne, snažia sa nemiešať, oddelení od stonky. Potom dôkladne opláchnite, je lepšie urobiť nie pod tečúcou vodou, ale v miske. To je potrebné, aby všetok piesok bol dobre umytý a jemné jahody neboli poškodené tlakom vody. Potom je potrebné rozšíriť jahody na uterák, nechať úplne vyschnúť a môže byť zmrazené.

Zmrazovanie celých bobúľ

\ t

Najjednoduchší spôsob, ako zmraziť jahody, je zmraziť celé bobule. Pripravené bobule sa položia na rovnú platňu pokrytú lepiacou fóliou, nesmú sa navzájom dotýkať, aby sa nedržali k sebe. V mrazničke posielame tanier s jahodami. 2-3 hodinyzískajte polotovar a preneste zmrazené bobule do akejkoľvek vhodnej nádoby na ďalšie skladovanie. Výsledkom je hladká, čistá a drobivá bobuľa.

Zmrazovanie celých bobúľ s cukrom

V tejto metóde mrazenia jahôd sa všetko robí presne tak ako v predchádzajúcom prípade, jediný rozdiel je v presune. Takéto jahody sa najlepšie uchovávajú v plastovom vrecku. Dáme do neho mrazené bobule a nalejeme cukor hore, nie sú tam žiadne presné proporcie, je to všetko v očiach. Jemne rozrušte vrecko tak, aby bol cukor rovnomerne rozdelený medzi plody, zviazaný a poslaný na uskladnenie v mrazničke. Týmto spôsobom môžete získať plody, mrazené v kôre cukru, veľmi chutné.

Zmraziť jahody s cukrom

Tento spôsob zmrazovania je vhodný, ak sú plody uškrtené, stratili svoj tvar a vzhľad. Pripravené jahody sa nalejú cukrom v pomere 1: 1 a rozomelú sa v mixéri alebo rozomelú v mažiari. Dáme do vhodnej nádoby, je najlepšie použiť ľad a plechy na pečenie alebo malé nádoby s viečkami, poslať ich do mrazničky.

Použitie mrazených jahôd

Pri použití mrazených jahôd možno pripraviť rôzne pečivo. Celý sa používa na ozdobenie vrchov koláčov a pečiva, trenie pre výrobu smotany. Jahodové pyré sa používa ako polievka na palacinky, tvarohové koláče, palacinky a kastról, pridané do tvarohu, kefíru a kaše. A, samozrejme, zJe pripravený liečivý a zdravotný čaj, ktorý sa v prípade chladu rýchlo postaví na nohy, stačí naliať kocku mrazeného jahodového pyré s vriacou vodou.

48. Mrazenie jahodového pyré vo fľašiach\ t