Jednoduché morenie húb doma - metódy morenia húb v bankách na zimu.

Čo by mohlo byť chutnejšie ako chrumkavé nakladané šampiňóny na slávnostnom stole? Chcem sa s hosteskami podeliť nielen o svoje dve osvedčené metódy zberu nakladaných húb na zimu, ale aj o objavenie niekoľkých malých kulinárskych trikov, s ktorými sa tento domáci prípravok dlhodobo zachová.

Zložky: klinček, huby, bobkový list, kyselina citrónová, cukor, \ t soľ, čierne korenie, cesnak

Na úvod mi dovoľte povedať, čo je všeobecne marinovanie húb a aké huby sú vhodné na zber týmto spôsobom.

Spôsob konzervovania húb vodným roztokom, v ktorom sa pridáva soľ, cukor, korenie av niektorých receptoch kyselina octová alebo kyselina citrónová.

Trubkové huby takýchto odrôd, ako sú jesenné huby, hríb, hríb, hríb a hríb, sú najvhodnejšie na marinovanie.

Tiež je povolené marinovať a agarizovať, ako je napríklad bbw, brilantná zelená, ryadovki, medová agarika.

Na marinovanie sú vhodné len nepoškodené mladé huby, silné a bez červích dier.

Chcel by som tiež poznamenať, že by bolo lepšie, ak by ste mohli samostatne nakladať huby rôznych druhov, ale ak si to želáte, môžete zmiešať niekoľko odrôd húb v akomkoľvek pomere.

Obsah

  • 1Ako čistiť huby - príprava na morenie.
  • 2Číslo metódy 1
  • 3Číslo metódy 2

Ako čistiť huby - príprava na marinovanie.

Najprv triedime zozbierané huby podľa typu a veľkosti. Ihneď je potrebné odmietnuť červí a staré huby.

Potom by sa kalibrované huby mali dôkladne očistiť od nečistôt (prilepeného piesku, zeminy, prilepených listov a machu). Ak marinujete hríb, nezabudnite z nich odstrániť aj kožu na čiapke (inak sa huby získajú s horkosťou).

Ďalej odstránime koreňovú zónu a existujúce poškodenia z našich húb (nožom).

Ak sú huby, ktoré ste si vybrali na marinovanie, trochu veľké, je lepšie oddeliť nohy od čiapok a narezať ich na malé kúsky. A malé huby, je lepšie, aby rez, a nakladať je celé.

Malý trik: nakrájané huby tmavnú veľmi rýchlo z vystavenia kyslíku. Aby ste tomu predišli, musíte urobiť roztok jedného litra vody, 2 gramy kyseliny citrónovej, lyžičku soli a umiestniť ich do výsledného roztoku.

Marinovanie je možné dvoma spôsobmi. Zároveň pripravujeme marinádu pre huby rovnako.

Všestranná a chutná marináda pre huby na liter vody obsahuje:

  • soľ - 1 polievková lyžica. lóže;
  • cukor - 4 polievkové lyžice. lóže;
  • vavrínový list - 2-3 ks;
  • hrášok čierny - 2-3 ks;
  • karafiát (voliteľné) - 2 ks;
  • cesnak - 2-3 jemne nasekané zuby.

Číslo metódy 1

Toto je najjednoduchší spôsob marinovania húb na zimu - varenie v marináde.

Je potrebné variť marinádu a variť huby priamo v nej 15 minút. Potom odstráňte huby s drážkou lyžice.moriakom a posúvajte ich do nádoby na skladovanie obrobku. Top banky na okrajoch zalejeme marinádou (horúcou), v ktorej sa varili huby.

Pri tomto spôsobe morenia sa huby získavajú s bohatšou chuťou, pretože v skutočnosti sa začnú nakladať aj počas varenia. Ale je tu aj mínus takejto metódy prípravy - marináda sa ukáže byť zakalená a nie je transparentná, niekedy dokonca strašidelná.

Číslo metódy 2

Huby sa musia najprv variť vo vriacej vode pätnásť minút. Potom vodu vypustíme a vylejeme prevarené huby s vriacou marinádou. Pri zbere húb týmto spôsobom bude marináda transparentná a bez mraku. Ale huby nebudú mať takú bohatú arómu, ako pri zbere prvej metódy.

Aký je najlepší spôsob - rozhodnúť sami.

Uchovávajte marinované huby v miske, ktorá neoxiduje (sklo, smaltované, nehrdzavejúca oceľ, hlinka potravinovej kvality). Preto v našej dobe najčastejšie morenie huby v bankách.

Aby sme sa vyhli plesni na našich polotovaroch, uvaríme slnečnicový olej a nalejeme naň nádobu s hubami a naviažeme na bielizeň. Ak nakladáme huby v nádobách, môžu byť jednoducho zvinuté pod krytom. Aby sa však predišlo kontaminácii konzervácie botulizmom, nádoba s hubami sa musí sterilizovať do 15-20 minút.

Uchovávajte naše domáce úlohy v chladničke alebo v chlade, aby sa zabránilo tvorbe botulotoxických baktérií. Na chladnom mieste sa táto baktéria nevyrába.

V zime si otvorítepohár lahodných nakládaných húb, nalejte marinádu, posypte ich nakrájanou malou cibuľkou, nalejte ich voňavým slnečnicovým olejom a vychutnajte si chuť našich domácich húb.

Pozri tiež video: Marinované huby - recept na jednoduché varenie.