Jednoduché domáce čierne ríbezle Jam

Bobule čiernych ríbezlí sú skladom vitamínov, ktoré naše telo potrebuje po celý rok. Dokonca aj naši predkovia si boli vedomí blahodarných vlastností týchto plodov, preto história ich prípravy na zimu siaha do storočí. Vo väčšine prípadov, v tých dňoch, boli plody sušené a skladované v sáčkoch domácej tkaniny.

Zloženie: voda, cukor, čierny ríbezľ Čas do záložiek: Leto

A už sa naše prababičky a babičky snažili variť džemy a džemy z čiernych ríbezlí. O tom, ako variť na zimu chutné a jednoduché domáce čierne ríbezle džem, poviem v mojom recepte. Radšej popíšem a ukážem dve verzie sladkého kúska na postupnej fotografii. Sú veľmi podobné, ale v dôsledku toho sa rušenie získa úplne inak.

Zloženie:

  • čierne ríbezle - 1 kg;
  • cukor - 800 g;
  • voda - 2 polievkové lyžice.

Varenie džemu je úloha, ktorú môžu vykonávať všetci, dokonca aj začiatočníci. Hlavnou vecou je pripraviť bobule, cukor, varnú kapacitu, poháre a pokrievky. A nezabudnite dobiť svoju pozitívnu náladu.