Jednoduchá zazharka z paradajok pre zimné mrazené porcie

Nie je žiadnym tajomstvom, že najchutnejšie paradajky sú v období dozrievania. Nákup zimných paradajok je úplne k ničomu, pretože nemajú bohatú chuť a vôňu. Najjednoduchší spôsob, ako ušetriť paradajky na varenie akéhokoľvek jedla je zmraziť.

Zložky: slnečnicový olej, paradajky, cukor, soľ, mleté ​​čierne korenie Záložka Čas: Leto, Jeseň

Samozrejme, je možné ich zmraziť v celku alebo v kusoch, ale najkompaktnejšou možnosťou je zmrazenie časti paradajok zazharki. Rozprestrela som jej recept s fotkou pre každého, kto sa chce naučiť, ako urobiť taký prázdny.

Na varenie budete potrebovať: paradajky, soľ, cukor, mleté ​​korenie a slnečnicový olej na vyprážanie.

Ako variť paradajkový poter na zimu

Po prvé, musíte dostatočne nakrájať paradajky. Môžete ich predčistiť z pokožky, naliať vriacu vodu. Ale môžete použiť celé paradajky, spolu s kožou. To nemá vplyv na chuť zazharki.

Uvedenie nakrájaných paradajok na panvici s vyhrievaným slnečnicovým olejom. Pridajte soľ, cukor a čierne korenie. V prípade potreby môžete pridať ďalšie bylinky alebo korenie, ako aj nasekanú cibuľu alebo cesnak. Je potrebné zamerať sa na pokrmy, do ktorých plánujete pridať túto pečienku a vaše chuťové preferencie.

Po 5 minútachteplo paradajky, musíte pridať nejaké čisté vody. Panvicu prikryte vekom a občas premiešajte 10-20 minút. Doba varenia závisí od tvrdosti a veľkosti nakrájaných paradajok. Keď sa na panvici vytvorí homogénna hmota paradajok, potom je zazharka pripravená. Mal by sa ochladiť a rozložiť na formy na zmrazenie.

Môžete použiť silikónové formy na ľad alebo jednoduché košíčky na pečenie. Hlavná vec je, že mrazené poter sa ľahko dostal.

Zmrazenie nastane v priebehu niekoľkých hodín. Potom sa z foriem vyberie a uskladní vo vrecku alebo nádobe na skladovanie. Ak chcete pridať taký paradajkový ľad môže byť v každom riadu počas varenia. Predbežné rozmrazovanie nie je potrebné.