Je možné vyrobiť šťavu zo zelených jabĺk na zimu

Prekvapivo sa ukázalo, že šťava zo zelených, nezrelých jabĺk je oveľa chutnejšia ako z úplne vyzretých jabĺk. Nech to nie je voňavé, ale jeho chuť je bohatšia a príjemnejšia. To nie je klonovanie, a kyslé pripomínajúce leto, ale zároveň zvyšuje chuť k jedlu.

Zloženie: cukor, jablká Čas do záložiek: Leto, jeseň

Na výrobu šťavy zo zelených jabĺk sú potrebné iba jablká a cukor.

Obsah

  • 1Odšťavovač na výrobu pasterizovanej jablkovej šťavy
  • 2Šťava zo zelených jabĺk bez pasterizácie

Pasterizovaná jablková šťava z odšťavovača

Umyte jablká a nakrájajte ich na kúsky tak, aby prechádzali ústami odšťavovača. Nie je potrebné ich čistiť, len odstraňovať zhnité oblasti, ak existujú.

S pomocou odšťavovača vytlačte šťavu. Bez ohľadu na to, aký dobrý je odšťavovač, dostanete šťavu s buničinou.

Je veľmi užitočná av zime z nej bude možné vyrobiť domácu jablkovú marmeládu. Ak sa chcete zbaviť buničiny, šťava sa musí niekoľkokrát ponoriť cez gázu zloženú v niekoľkých vrstvách.

Vypustite šťavu v panvici a pridajte cukor v množstve 100 gramov cukru na 1 liter šťavy.

Odstráňte penu a za stáleho miešania zohrejte šťavu, kým sa cukor úplne nerozpustí a z panvice nezačne vychádzať para.

Vyberte panvicu z pece a nalejte teplú jablkovú šťavu do fliaš a pasterizovať:

  • 05 l. –30 minút
  • 1 l. - 60 minút

Potom pevne zaskrutkujte viečka a šťavu z jabĺk zabalte až do vychladnutia.

Šťava zo zelených jabĺk bez pasterizácie

Vytlačte šťavu z jabĺk, napnite a pridajte cukor. Ak je šťava príliš kyslá, rozrieďte ju prevarenou vodou. Ale v tomto prípade musíte pridať viac cukru. Zamerajte sa na nasledujúci recept:

  • 1 liter šťavy;
  • 200 gr. voda;
  • 200 gr. cukor.

Šálku zohrievajte v hrnci po dobu 10-15 minút pri teplote +80 ° C, ale nenechajte ju variť.

V tomto prípade všetky baktérie zomrú, ale prospešné látky zostanú. Nalejte horúcu šťavu do suchých sterilizovaných pohárov a okamžite ich zatvorte vekom.

Pozrite si video o tom, ako vyrobiť jablkovú šťavu na zimu: