Jasné hrušky a citrónovej želé - recept na výrobu perlovo želé doma.

Transparentná hrušková želé je nielen krásna, ale aj užitočná sladká príprava na zimu. Vzhľadom k tomu, plody sú veľmi sladké, ovocné želé je dosť sladká, s minimálnym množstvom cukru investované do neho. Čo je opäť plus! Tak pre rozpočet, ako aj pre zdravie.

Zloženie: hrušky, citrón, cukor

Ako urobiť hruškové želé na zimu doma.

Varné želé si budú vyžadovať chutné a zrelé hrušky. Musia byť dôkladne očistené od tvrdej škrupiny, potom narezané na tenké plátky a odstrániť semená.

Vložte ich do hrnca a pridajte vodu. Voda by mala byť o 2-3 cm vyššia ako ovocie.

Hrušky uvarte na dostatočne aktívny oheň, aby sa z nich urobili ponuky.

Preložte mäso na čistú handričku a zaistite ho dopredu nad panvou.

Počkajte, až sa hrušky vzdajú všetkej šťavy a hromadí sa v našej nádobe. Tento postup môže trvať niekoľko hodín.

V prijatej šťave sa odlieva iba horná priehľadná časť. Nepotrebujeme mäso. Môže sa použiť na prípravu džemov alebo koláčov na pečenie.

Pridajte čerstvú citrónovú šťavu a biely cukor do čírej hruškovej infúzie. Do litra filtrovaného cukru cukor, vziať 3 šálky a šťavy z jedného citróna.

Varte sirup na pokojnom ohni, až kým nebude žuť. Toto sa kontroluje nasledujúcim spôsobom: na tanierik sa naleje čajová lyžička horúcej kvapaliny a pozorujeme, či sa začne ochladzovať. Ak áno, potom želéje pripravený.

Voliteľne môžete na konci varenia pridať korenie podľa svojich predstáv. Môže to byť: rum, likér, vanilka, koncentrát mäty.

Teraz môže byť hrušková želé uzavretá v horúcich nádobách.

Domáca hrušková perla sa pozoruhodne zachováva niekoľko rokov, ak je riadne varená a uskladnená na tmavom, chladnom mieste.