Jam zo sloe: tri recepty - ako variť trnitý džem doma

Turn je trnitý ker až do výšky 2 metrov. Plody tejto rastliny sú od 2 do 2,5 centimetrov vo vnútri veľkého drupea. Ťah je veľmi podobný slivke. Chuť bobúľ je kyslá a mierne koláče, ale úplne zrelé plody sú prakticky bez týchto nedostatkov. Kompóty a džem sa pripravujú zo zákruty, ale obzvlášť obľúbený je trnitý džem. Je to o ňom dnes a bude sa o ňom diskutovať.

Zloženie: voda, cukor, odbočka, jablká Čas na záložku: Jeseň

Turn je trnitý ker až do výšky 2 metrov. Plody tejto rastliny sú od 2 do 2,5 centimetrov vo vnútri veľkého drupea. Ťah je veľmi podobný slivke. Chuť bobúľ je kyslá a mierne koláče, ale úplne zrelé plody sú prakticky bez týchto nedostatkov. Kompóty a džem sa pripravujú zo zákruty, ale obzvlášť obľúbený je trnitý džem. Je to o ňom dnes a bude sa o ňom diskutovať.

Obsah

  • 1Zber a príprava dávkovače
  • 2Recepty z trnitého džemu
    • 2.1Tŕňová želé s pridanou vodou
    • 2.2Tŕňové tŕne
    • 2.3Torn jam s jablkami
  • 3Ako určiť pripravenosť na džem
  • 4Skladovanie zaseknutého papiera

Zber a príprava batty

Na výrobu džemu je najlepšie odobrať najviac zrelé plody bez zelených listov. Nevýhodou zberu zrelých bobúľ je, že niektoré z nich prasknú priamo na vetve kríka.Takéto plody sú vhodné na konzerváciu, ak ešte nezačali hniť.

Pozberaná plodina sa umiestni do hlbokej panvice so studenou vodou a bobule sa jemne umyjú rukami. Pred varením sa sušia na papierových obrúskach alebo priamo v cedníku.

Recepty na kukuričný džem

Jamy s trnom s pridaním vody

Premyté bobule sa odvážia spolu s kameňom. Trvá 3 kilogramy surovín. Turn sa umiestni do hrnca so širokým dnom a naleje sa 1,5 šálky vody. Umiestnite misku na malý oheň a varte bobule s neustálym miešaním 20-25 minút. Ak sa kosti ľahko vzdiali od buničiny, obrátil sa var. Rozotrite ovocie rozprestreté na cedníku a začnite ich brúsiť lyžičkou alebo drevenou stierkou. Optimálny prierez cedidla je 1,5 - 2 milimetre. Čím menší je otvor, tým jemnejší a rovnomernejší džem. Kože a kamene sa vyhodia a dužina so šťavou sa odváži. Množstvo cukru bude závisieť od hmotnosti, pretože výrobky sa odoberajú v rovnakých množstvách. Jam tŕň opäť nasadil na oheň a varil 15 minút.

Tŕňové tŕne

Na prípravu hustého dezertu sa berú iba bobule a cukor. Akékoľvek množstvo trnky sa premyje a vysuší. Nádoba sa umiestni na minimálny oheň a bobule sa do nej umiestnia tak, aby zakrývali dno v jednej vrstve. Neustále miešanie s lyžičkou, čakať na vypúšťanie zo šťavy šťavy, a potom pridajte zvyšné ovocie. Zákal sa varí, kým nezmäkne,a potom sa pretrepú cez sito alebo cedník s malými rezmi. Cukor sa pridáva k hrubej hmote v pomere 1: 1 a potom sa džem zahrieva až do úplného rozpustenia zŕn. Jam podľa tohto receptu je veľmi hrubý a nevyžaduje dlhé varenie.

Kanál "Kulinárske recepty" predstavuje pre vás pozornosť receptu na domácu slivkovú marmeládu

Torn jam s jablkami

Na 2 kilogramy trnky s kosťami si vezmite 1 kilogram čerstvých jabĺk. Jablká nakrájané na kúsky, bez odstránenia pokožky a nerozrezania sejačiek. Výrobky sú umiestnené v panvici alebo hliníkovej nádrži so širokým dnom. Vrchol ovocia nalial 300 ml studenej vody. Ovocie uvaríme až do okamihu, kým nie je mäkká. Potom sa hmota rozprestrie na kovové sito a začne ju brúsiť. Homogénna buničina prejde cez sito a na mriežke zostanú kosti a koža z tŕnia a jabĺk. Po tomto postupe sa zváži ovocné pyré a pridá sa k nemu rovnaké množstvo granulovaného cukru. Hmota sa mieša a zahrieva na nízkom zahrievaní počas 15 minút, pričom sa nezabúda na odstránenie hrubej peny.

Marinkins Tvorinki Channel je v zhone, aby sa s vami podelil o video z receptu na jablkovo-slivkový džem

Ako určiť pripravenosť na džem

Pri varení sladkého dezertu je dôležité naučiť sa, ako určiť pripravenosť pokrmu. K tomu dajte lyžičku džemu na studený tanierik (odporúča sa držať platňu na chvíľu v chladničke). akhmota sa nerozšíri v rôznych smeroch, potom je džem pripravený.

Iný spôsob: pomocou lyžičky, aby sa "cesta" na džem, rozložené na plochej doske. Ak sa hmota nedostane späť, potom je sladký dezert správne uvarený.

Skladovanie zaseknutého papiera

S cieľom uchovať zaseknutý papier čo najdlhšie, umiestni sa do horúcich sterilizovaných pohárov. Potom, čo sú nádoby utesnené čistými krytmi, sú otočené hore nohami a pokryté teplým uterákom alebo prikrývkou. O deň neskôr sú banky so zachovaním zaslané na miesto trvalého uskladnenia. Skladovateľnosť takéhoto sochoru je 1 rok.