Jam - hloh a džem čiernych ríbezlí - výborná domáca marmeláda na zimu.

Zimné prípravky hlohového ovocia sú veľmi užitočné. Samotný hloh je však trochu suchý a šťavnatý a chutný džem sa z neho sotva varí. V tomto domácom recepte na prázdne vám poviem, ako urobiť lahodnú marmeládu pomocou ríbezľového pyré z hustého hlohového ovocia.

Zloženie: hloh, cukor, čierne ríbezle

Takže zloženie džemu:

- 400 g. cukor na prepravu 1 kg hlohu;

- 850 gr. požadovaná hmotnosť - 600 gramov. voda a 1 kg cukru;

- pyré z čiernych ríbezlí - 150 g.

Ako urobiť džem - rôzne na zimu.

Začnime robiť džemy odstránením semien z mierne nezrelého hlohového ovocia.

Potom sa ovocie naplní cukrom a nechá sa variť pri teplote miestnosti, aby sa šťava oddelila počas dňa.

Po dni pridajte cukor a pridajte vodu, všetko dôkladne premiešajte až do hladka.

Teraz musíte variť.

Po varení pridáme bobule ríbezlí k hmotnosti hloh (je možné z iných bobúľ, ale nie nevyhnutne kyslé).

Ďalej uvaríme naše džemy - roztriedené, až kým nie sú pripravené.

Hotové domáce výrobky sú stále horúco balené v plechovkách a korkové.

V zime je možné ako doplnok k čerstvému ​​pečivu podávať džem z jastrabu s príchuťou vitamínov, ktorý sa pridáva do čerstvého pečiva alebo ako základ na prípravu rôznych dezertov. Pamätajte, že je pre mňa vždy zaujímavé prečítať si váš názor na recept na prípravukomentáre.