Jahody na zimu bez varenia alebo surového jahodového džemu - príprava receptu s fotografiou

Voňavé a zrelé jahody sa hodia k šťavnatej a sladkej oranžovej.Z týchto dvoch hlavných zložiek som sa dnes rozhodol pripraviť lahodný zdravý surový džem, ktorý nevyžaduje varenie podľa veľmi jednoduchého domáceho receptu.

Zloženie: oranžová, jahoda, citrón, kyselina citrónová, \ t cukor

Na rozdiel od džemov, ktoré sa vyrábajú s bobúľami s dlhým bodom varu, tento prípravok nie je taký hrubý, ale všetky vitamíny sa v ňom skladujú 100%.

Zloženie:

• jahody - 700 gr;

• oranžová - 350 gr;

• kyselina citrónová (alebo 2 lyžice citrónovej šťavy) - 0,5 tsp;

• granulovaný cukor - 1 kg.

Ako uzavrieť jahody bez varenia

Zrelé červené bobule sa nalejú na veľké sito alebo cedník a dôkladne opláchnu studenou vodou.Nenechajte sa ponáhľať, aby ste ich odstránili z cedníka (sito), je potrebné, aby voda bola dobre z bobúľ.

Potom vložte jahody na rovný povrch a opatrne zlikvidujte zkažené, pokrčené a jednoducho škaredé bobule.

Ak bobule nie sú zbierané, surový džem môže rýchlo kvasiť a zachrániť jahody na zimu bez varenia.Preto sa k tejto fáze zaujímajte veľmi zodpovedne.

Odstránime chvosty z klovania, krásnych plodov.

Ak chcete vytvoriť pomaranč, musíte ho odlúpnuť, odstrániť hrubé zvyšky bielych membrán (pod šupkou) a rozdeliť ovocie na plátky.

Ak máte silný mixér (kombinovaný) (ako v mojom prípade), nie je nutné odstraňovať kožu z plátkov pomaranča.

Ak má kombinovaný výrobok nedostatočnú kapacitu alebo ak plánujete brúsiť prísady do mlynčeka na mäso, mali by sa čistiť pomarančové plátky. A tak rozomlieť v mixéri pomaranč do stavu pyré.

Potom vložte jahody do misky mixéra a rozomlieť bobule spolu s pomarančom.

Výslednú hmotu nalejte do veľkej misky z nehrdzavejúcej ocele (alebo smaltovanej), pridajte kyselinu citrónovú (citrónovú šťavu), cukor a premiešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.

Surový jahodový džem je pripravený. Pred balením do plechoviek nechajte stáť pri izbovej teplote dve až tri hodiny. Počas tejto doby sa cukor nakoniec rozpustil.

Banky a viečka by sa mali sterilizovať akýmkoľvek spôsobom, ktorý je pre vás vhodný .

Po dozretí sa marmeláda znova premieša a zabalí do sterilných nádob a uzavrie.

Užitočné a chutné jahodové a pomarančové džemy môžu byť podávané s čajom, zavlažovacími tvarohovými koláčmi, mannou, lenivými knedľami. Na jeho základe je veľmi ľahké variť výborné želé.

Surový jahodový džem môžete uskladniť v chladničke až dva mesiace. Ak plánujete dlhšie skladovanie surového džemu, cukor by sa mal pridať v pomere 2 kg cukru na 1 kg mletých plodov.