Jahodový džem

Pravdepodobne každý človek vo svojom živote vyskúšal aspoň raz voňavé a chutné lesné jahodové džemy. Ale nie každý vie, ako sú lesné plody dobré pre zdravie dospelých a detí.

Zloženie: jahody, cukor Čas záložiek: Leto

Ak ho používate denne, potom sa tráviaci systém zlepšuje, srdce funguje, krvný tlak sa znižuje. Tiež lesné jahody sú dobré pre depresiu. Na Sibíri máme veľa takých bobúľ. Rastie hlavne na otvorených plochách v blízkosti lesa, kde je veľa slnka. Každé leto chodíme von s celou rodinou a vyberáme jahody. Každý rok varíme džem podľa toho istého receptu, ktorý sa zachoval od mojej prababičky. Recept je jedinečný v tom, že príprava pripravená na to nabíja energiu, dáva človeku životne dôležitú silu začať život od nuly. Dúfam, že nájdete môj recept s postupnými fotografiami, o čom svedčí nielen jedna generácia hostesiek našej rodiny.

Zložky zberu sú veľmi jednoduché: pre 1 kg lesných plodov je potrebné vziať cukor 1,2 kg.

Ako urobiť jahodový džemový les

Pred varením jahodového džemu je potrebné oddeliť jeho chvosty.

Stonky sa môžu sušiť, potom sa vylejú vriacou vodou a vypijú sa z vysokého tlaku.

Preosiate cez jahody z odpadkov, umyť bobule v teplej vode a nalial ich do misy, kde budeme robiť jam.

Naplňte cukrom, premiešajte, nechajtepočas 3 hodín. Počas tejto doby by jahoda mala dať šťavu.

Po troch hodinách sa varí na nízkej teplote. Neustále je potrebné miešať, aby nedošlo k popáleniu. Keď sa všetok cukor rozpustil a uvaril džem, všimnite si čas 8 minút.

Presný čas je potrebný na uvarenie džemu, kým sa pripraví. Vypnite plyn a počkajte, kým bobule vychladne. Únik na banky.

Skladujte chutné jahodové džemy na chladnom mieste. Môže sa skladovať až 5 rokov a nesmie sa zhoršiť.

V zime otvoríte pohár voňavých jahôd a spomeniete si na slnečné letné dni.