Jahodové pyré: skladovanie v nádobách a mrazenie - ako urobiť jahodové pyré na zimu

Jahody ... V každom ročnom období, dokonca aj z jedného názvu tejto bobule, sa v mojej hlave rodia spomienky na letné horúce dni. Ak sa vám podarilo vyťažiť veľkú jahodovú úrodu alebo kúpiť tento „zázrak“ na trhu, mali by ste sa určite pokúsiť zachrániť ho na zimu, aby ste nestratili vitamíny a užitočné látky. Moje riešenie tohto problému je zemiaková kaša. Táto príprava sa vykonáva veľmi rýchlo a výsledok prevyšuje všetky očakávania.

Zloženie: jahody, cukor Čas záložiek: Leto

Obsah

  • 1Príprava bobuľovín
  • 2Recepty
    • 2.1Jahodové pyré na zimu v bankách
    • 2.2Mrazené jahodové pyré s cukrom
    • 2.3Prírodné pyré bez cukru pre deti
    • 2.4Jahodové pyré pre deti bez semien
  • 3Nádrže na mrazenie
  • 4Doba skladovania zemiakovej kaše
  • \ t

Príprava bobúľ

\ t

V každom prípade by sa jahoda mala umyť a preosiať.

Jahody opláchnite veľmi opatrne. Aby sme to dosiahli, dáme neloupané bobule do veľkej nádoby s studenou vodou. Potom zmiešajte hmotu tak, aby sa piesok a prach mohli úplne oddeliť od bobúľ. Rub jahody s rukami, a to najmä s špongiou, nepotrebujete.

Pri triedení z celkovej hmotnosti bez toho, aby došlo k preklznutiu svedomia, odstráňte poškodené a prehnuté kópie. Jahodové pyré by sa mali vyrábať len z vybraných plodov. Okrem toho je dôležité jesť jedlo pripravené pre malé deti.

Čisté ovocie sa vyberie pomocou zberača alebo rúk na sito, čím sa nepoškodí výrobok. Potom očistiť jahody a triediť.

Recepty

Jahodové pyré na zimu v bankách

Vynikajúca príprava, ktorá zachováva prirodzenú chuť a farbu výrobku. Na jeho prípravu budú potrebovať iba jahody a cukor. Pomer produktov je 1: 1.

Nalievame bobule s cukrom a dávame čas na výrobu veľkého množstva šťavy. Hodina 3 - 4 pre tento postup postačuje.

Uskladnite jahody mixérom alebo vynechajte mlynček na mäso. Mixér v prvom prípade umožňuje homogénnejšiu hmotu.

Nádobu s jahodovým pyré položte na sporák a zahrejte, kým sa zrná cukru úplne nerozpustia. Ak je plánovaná doba skladovania rozdrvená do 3 mesiacov, potom hmotnosť nemôže byť varená. Ak sa plány na dlhšie skladovanie, potom zemiaková kaša by mala byť držaná na ohni po varu na pár minút.

Hotové šťavy dajte do sterilných nádob a veko pevne otočte.

Mrazené jahodové pyré s cukrom

Technológia výroby zemiakovej kaše na zmrazovanie je mimoriadne jednoduchá. Zloženie - cukor, jahoda. Doplnkové vybavenie - mixér, kombinovaný alebo mlynček na mäso.

Pripravené jahody sa umiestnia do nádoby na sekanie a pokryjú sa cukrom. Množstvo piesku nie je špecificky uvedené, pretože každá osoba má rôzne chuťové preferencie. Všímame si len jednu vec: čím menej cukru, tým užitočnejšie je zber.

Rozdrvené zemiakové kaše sú rozložené vo formách na zmrazenie (o nich budeme hovoriť podrobnejšie nižšie) a poslať ich do mrazničky.

Pozri tiež: ako zmraziť jahody na zimu doma

Video z asistenčného televízneho kanála detailne rozpráva o tom, že jahodový smoothie s cukrom

Prírodné pyré bez cukru pre deti

Tento recept sa líši od predchádzajúceho iba tým, že tu cukor úplne chýba. Toto jedlo je ideálne pre detskú výživu, takže pri výbere surovín musíte byť veľmi opatrní. Ideálnou voľbou je zber z vlastnej letnej chaty, čo je extrémny prípad - z miestneho trhu s prírodnými produktmi.

Takéto zemiakové kaše nie sú dlhodobo skladované, preto by sa mali baliť do čistých nádob a vyberať v chlade.

Jahodové pyré pre deti bez semien

Homogenizované pyré je vhodné pre veľmi malé deti. Aby sme sa zbavili hmoty z kostí, brúsime ju cez malé kovové sito. Asistentmi v tomto procese môžu byť drevené alebo silikónové stierky.

Skvelý spôsob, ako vyrobiť rozdrvené jahody s banánmi, je video z časopisu Sasha`s_Life

Nádrže na mrazenie

Samostatnou témou je kontajner na zmrazenie. Môžete použiť:

  • Malé silikónové plechovky. Nalejte hmotu bobule do foriem a odošlite ju do mrazničky na 12 hodín. Po uplynutí tejto doby sa porcia porcie zemiakovej kaše v jednej nádobe - a opäť v chlade.
  • Plastové kelímky. Spočiatku sa kaša zmrazí v otvorených sklách. Po zosilnení hmoty by mali byť nádoby pevne zabalené celofánovým filmom.
  • Sklenené poháre. Niektorí argumentujú, že sklenená nádoba v mrazničke sa rozbije, ale nie je. Je zrejmé, že vyhlásenia pochádzajú z tých ženy v domácnosti, ktoré sa nestretli s týmto spôsobom skladovania mrazených potravín.

Doba skladovania zemiakovej kaše

Jahodové pyré, ktoré sa má skladovať v nádobách, by sa mali skladovať na chladnom mieste. Čas použiteľnosti - od 3 mesiacov do 6 mesiacov.

Mrazené brikety možno skladovať v mrazničke až do nasledujúceho zberu jahôd. Optimálna skladovacia teplota je -16 ... -18 ° C.