Jahodové cukríky: 5 receptov na domáce jahodové cukríky

Jahody - jeden z najchutnejších a voňavých bobúľ. Je možné z nej vyrobiť rôzne sladké prípravky, ale v poslednej dobe sa stávajú obzvlášť obľúbenými jahodovými cukríkmi. V tomto článku sme zhromaždili pre vás najlepšie recepty pre výrobu tejto pochúťky doma. Varte a vyberte si recept, ktorý sa vám páči.

Zložky: voda, jahody, kyselina citrónová, cukor, práškový cukor Čas záložky: Leto

Obsah

  • 1Príprava bobuľovín
  • 2Najlepšie recepty na kandizované jahody
    • 2.1Kandizované jahody bez varenia
    • 2.2Kandizované jahody varené
    • 2.3Kandizované jahody s citrónom
    • 2.4Jahody s rýchlym kandizovaním
    • 2.5Jahodové cukrovinky v peci
  • 3Ako skladovať kandizované jahody

Príprava bobúľ

Na prípravu kandizovaného ovocia sú potrebné len husté plody bez poškodenia a hniloby. Je žiaduce, aby boli všetky rovnaké. To umožní, aby kandizované ovocie vyschlo rovnomernejšie.

Bobule sa opláchnu pod studenou vodou a odrežú sepalmi. Pred varením sa jahody položia na papierový uterák a mierne vysušia.

Najlepšie recepty z kandizovaných jahôd

Jahodové kandizované bez varenia

Zloženie:

  • jahody - 1 kilogram;
  • granulovaný cukor - 1 kilogram;
  • voda - 100 mililitrov;
  • práškový cukor na postrekovanie.

Príprava:

Lúpané a umyté bobule sa vložia do nádoby vhodnej veľkosti. V oddelenej nádobe sa varí cukrový sirup a potom sa jahody nalejú vriacou kvapalinou. Po 1 hodine sa sirup vypustí a zapáli sa. Celé bobule zalejeme vriacou kvapalinou 7 krát. Potom sa jahody položia na cedník a umožnia odtekanie nadmernej vlhkosti. Sušené bobule sa rozprestierajú na plech, zanechávajúc medzi nimi malú vzdialenosť a posielajú sa do sucha.

V mierne otvorenej peci sa kandizované ovocie suší pri teplote 90 až 100 ° C počas 4 až 5 hodín. V elektrickej sušičke sa teplota nastaví na 65 - 70 stupňov a bobule sa sušia 7 - 10 hodín. Kandizované, sušené pri izbovej teplote, budú pripravené za 4 až 5 dní.

Kandizované jahody uvarené

Zloženie:

  • jahody - 1 kilogram;
  • granulovaný cukor - 450 gramov;
  • voda - 800 mililitrov;
  • práškový cukor na postrekovanie.

Príprava:

Bobule sa premyjú, triedia a suśia. Sirup je vyrobený z cukru a vody. Jahody položte do vriacej kvapaliny a varte 4 minúty. Potom vypnite oheň a nechajte masu úplne vychladnúť. Postup varenia a chladenia sa vykonáva trikrát. V poslednom štádiu sa bobule sušia na site 3 až 4 hodiny a potom sa zasielajú na sušenie.

Zvyšný sirup sa používa na namáčanie koláčov alebo ako plnivo na zmrzlinu alebo dezerty. Ak pridáte želatínu do kvapaliny, dostanete skvelémarmelády.

Claudia Korneva vo svojom videu podrobne povie o spôsobe výroby kandizovaných jahôd

.

Kandizované jahody s citrónom

Zloženie:

    76) jahody - 1 kilogram;
  • granulovaný cukor - 500 gramov;
  • voda - 500 mililitrov;
  • citrón - 1 kus;
  • práškový cukor na postrekovanie.

Príprava:

Citrón sa umyje, zemná kôra sa rozdrví jemným strúhadlom a šťava sa vylisuje z buničiny. Cukor sa zmieša s vodou a vareným sirupom, do ktorého sa pridá citrón a umyté bobule. Ihneď po varení kvapaliny sa požiar vypne. Opakujte postup 5 krát, zakaždým, keď sa hmota úplne ochladí. Varené jahody sa rozotierajú na plechy na pečenie a sušia sa až do času prípravy. Pole, v ktorom šťava z bobúľ prestane pri lisovaní vystupovať a sušenie sa zastaví.

Rýchlo kandizované jahody

Zloženie:

  • jahody - 1 kilogram;
  • granulovaný cukor - 800 gramov;
  • voda - 800 mililitrov;
  • práškový cukor na postrekovanie.

Príprava:

V horúcom cukrovom sirupe preložte spracované jahody a varte 15 minút. Po tomto, bobule sú rozložené na sito, a dať dobrý odtok. Sušič bobule sú pred umiestnením v sušičke alebo v rúre, tým lepšie bude kandizované ovocie. Jahody sa rozprestierajú na táckach alebo mriežkach sušičky a sušia sa až do teploty 70 - 80 ° C.

Jahodové cukríky v peci

Zloženie:

  • jahody - 1 kilogram;
  • granulovaný cukor - 500 gramov;
  • kyselina citrónová - ½ lyžičky;
  • práškový cukor na postrekovanie.

Príprava:

Pripravené bobule sa nalievajú kyselinou citrónovou a polovičnou normou cukru. Po 2 až 3 hodinách, keď sa cukor úplne rozpustí a jahody dodajú šťavu, sa hmota prenesie do plechu na pečenie s vysokými stranami. Na vrchole bobule zaspať so zvyškom cukru. Kapacita vložená do rúry, predhriatá na 200 stupňov. Po vychladnutí kvapaliny sa teplota zníži na 180 stupňov a jahody sa uchovávajú v peci počas 25 minút. Potom sa paleta odstráni a jahody sa položia jednotlivo na pergamen. Sušené bobule až do varenia pri izbovej teplote, a potom posypané práškovým cukrom.

Ako skladovať kandizované jahody

Sušené bobule v cukrárskom postrekovaní sa ukladajú do pohárov alebo nádob a skladujú sa na tmavom chladnom mieste 1 rok.