Jahoda Mash: 5 varenie recepty doma - ako si vyrobiť domáce kaše s jahodami

Od staroveku Rusko pripravuje sladkú pochúťku - marshmallow. Spočiatku bola hlavnou zložkou jabĺk, ale časom sa marshmallow marshmallow naučil vyrábať rôzne druhy ovocia: hrušky, slivky, egreše a dokonca vtáčie čerešne. Dnes vám prinášam výber receptov na prípravu jahodových pást. Sezóna tejto bobule je krátkodobá, takže sa musíte postarať o recepty pre budúce zimné prípravy vopred. Som si istý, že si nájdeš presne tú možnosť varenia pre jahodový marshmallow.

Zložky: želatína, jahody, citrón, maslo, cukor, ; ) cukor z námrazy Čas do záložiek: Leto

Obsah

  • 1Technológia výroby pastily
  • 2Recepty na jahodový marshmallow
    • 2.1Prírodné jahodové cukrovinky bez cukru
    • 2.2Jahodové cukrovinky s cukrom bez varenia
    • 2.3Diéta marshmallow so sladidlom
    • 2.4Strawberry Mantles with Preboiling
    • 2.5Jahodové cukrovinky so želatínou a vaječným bielom v chladničke

Technológia prípravy pást

Pastilky sa vyrábajú zo zmesi bobúľ, rozdrvených do jednotného stavu. Toto sa môže uskutočniť pomocou mixéra, mlynčeka na mäso s malou sekciou alebo ručne. Ako aromatické a aromatické prísady sa pridávajú cukor, citrónová kôra, lístky mäty alebo vanilka.

Hmotnosť bobúľ je tenkávrstvu na vymastených paletách a sušiť až do pripravenosti.

Na prípravu pasty je veľmi vhodné používať moderné sušičky na zeleninu a ovocie. Niektoré z nich sú vybavené vaničkami na výrobu pastily. Ak nie je k dispozícii žiadny špeciálny zásobník, môže byť nezávisle vyrobený napríklad z papiera na pečenie. Sušenie marshmallow v sušičke trvá asi 8 až 10 hodín pri teplote ohrevu 70 stupňov.

Ak nie je k dispozícii sušiaca jednotka, potom sa obyčajná rúra dostane na záchranu. Aby sa pastilka nelepila na plech, je pokrytá pergamenom a natretá rastlinným olejom. Rúra sa zohreje na teplotu 80 - 100 stupňov a marshmallow sa suší do 6 - 9 hodín.

Recepty na jahodovú kašu

Prírodné jahodové cukrovinky bez cukru

Zloženie:

  • jahody - 2 kilogramy;
  • rastlinný olej - 1 polievková lyžica;

Prítomnosť granulovaného cukru v jahodových pastilkách nie je vôbec potrebná, pretože prirodzená sladkosť bobúľ je dosť veľká.

Spočiatku sa vytriedia najviac zrelé a silné bobule. Ovocie so zhnitosťou by sa malo okamžite odmietnuť. Bobule sú jemne umyté pod tečúcou vodou a odstránené z nich. Pred sekaním sa jahody sušia 30 minút na papierových uterákoch.

Berry pyré sa rozprestiera na namazaných elektrických sušičkách alebo zásobníkoch na pečenie. Po zaschnutí pastilky je opatrne oddelená od papiera a stočená slamkou.

Jahodové cukrovinky scukor bez varenia

Tento recept sa líši od predchádzajúceho len v prítomnosti granulovaného cukru. Pre uvedený počet bobúľ bude potrebovať 200 - 250 gramov. Ak chcete zlepšiť chuť, môžete pridať pár vetvičiek mäty alebo vanilky.

Pozrite si video z kanála Radhika - Strawberry Pastila s Agave Juice alebo Honey

Diéta marshmallow so sladidlom

Ak vám prírodná sladkosť jahôd nestačí a nechcete konzumovať cukor navyše, potom vám pomôže sladidlo. Jeho množstvo závisí len od vašich preferencií.

Technológia varenia je v súlade s predchádzajúcimi receptami.

Pastilka z jahôd s predbežným varom

Zloženie:

  • jahody - 1 kilogram;
  • cukor - 1 šálka;
  • citrónová šťava - 4 polievkové lyžice;
  • voda - 200 mililitrov;
  • rastlinný olej - na mazanie.

Čisté a lúpané jahody sa umiestnia do hrnca a pridá sa k nemu cukor, voda a citrónová šťava. Obsah sa potom naplní miešačom na jednotnú konzistenciu.

Nastavte nádobu na oheň a varte obsah po dobu 30 minút za stáleho miešania, aby hmotnosť bobúľ nehorí.

Po tom, čo sa hmota stane viskóznou, rozprestrie sa na tácky alebo podnosy, naolejované. Suchý marshmallow v rúre alebo v sušičke.

Výrobok sa považuje za pripravený, ak sa povrch nelepí na ruky.

Jahodová kaša so želatínou a vaječným bielou v chladničke

Zložky:

    85) jahody - 100 gramov;
  • cukor - 1 šálka;
  • kuracie bielkoviny - 3 kusy + 1 lyžica cukru;
  • voda - 100 mililitrov;
  • med - 50 gramov;
  • citrónová šťava - 2 polievkové lyžice;
  • želatína - 1 vrecko (11 gramov);
  • práškový cukor.

Predželatína sa namočí do studenej vody, ako je uvedené v pokynoch. V tomto okamihu, bobule sú vyrobené do hladkej kaše, a biele sú šľahané šľahačkou v tesnej peny.

V samostatnej miske kombinujte vodu, cukor a med. Výsledný sirup sa varí 5 minút a potom sa do neho vnesú vaječné bielky v tenkom prúde.

Želatína, citrónová šťava a jahody sa zmiešajú a potom sa pridajú do sirupu.

Sladká hmota sa vyleje do pripravenej formy a odošle sa do chladničky 12 hodín. Po určitom čase sa pastilka vyberie z formy, narezie sa na malé kúsky a navinie na všetky strany práškovým cukrom.

Taktiež sa môžete zoznámiť s receptom na výrobu jahôd a cuketových pást z kanála „Domáce práce“