Jahoda - červené, veľké, čerstvé a sladké bobule - užitočné vlastnosti.

Veľká červená jahoda je kráľovná bobúľ, ktorej voňavé plody majú skutočne univerzálne vlastnosti.

Zloženie: jahody Čas do záložky: Pružina, Leto

Užitočné vlastnosti jahôd

\ t

Bobule rastliny obsahujú obrovské množstvo cukrov, vitamínov, vlákniny, kyseliny listovej, pektínov, karoténu, železa, vápnika, kobaltu, fosforu, mangánu.

Foto. Veľká jahoda

Takéto prospešné zložky majú zdravý účinok na kardiovaskulárny systém, normalizujú metabolizmus, stabilizujú fungovanie gastrointestinálneho traktu: pankreatitída, cholecystitída, žalúdočný vred, črevné infekcie, blokujú tvorbu kameňov v žlčníku, majú pozitívny účinok na ochorenia obličiek a močových ciest.

Foto. Jahodová červená.

Foto. Čerstvé jahody.

Foto. Prírodné jahody na záhrade.

Dlhodobo sa prírodné jahody používajú ako antimikrobiálne liečivo na odstránenie beri-beri, krvácania z maternice a dny. Voda tinktúra z bobúľ sa používa ako antiseptikum: s bolesťou hrdla, opláchnite hrdlo, ústami ústnej dutiny. Čerstvé jahody sú najvýkonnejšieafrodiziakum . Jej vôňa a jedinečná chuť robí z žien zmyselnosť.

Vo svojej surovej forme sa na bobule nevzťahuje dlhodobé skladovanie. Jahody pred použitím by mali byť starostlivo umyté z piesku a palicepozemkov. Nie je potrebné odstrániť stonky tak, aby bobule nestratili svoju nádhernú arómu a živiny. Jahody sa zbierajú v zime : kompóty, džemy, zaváraniny a džemy. Ak záložky pre zimu urobiť správnu vec, potom veľké, červené, sladké jahody budú užitočné pre telo, a to nielen v čerstvom, ale aj v zime.