Jablkový syr s rascou je nezvyčajný, chutný a jednoduchý recept na prípravu jabĺk na zimu.

Myslíte si, že syr je len z mlieka?Ponúkame vám neobvyklý recept na zber - jablkový "syr".Nie je to časovo náročný a jednoduchý recept na domáce výrobky, ktoré nenechajú ľahostajných ľahostajných milovníkov jabĺk.Nie je veľa času na prípravu a výsledok určite poteší Vašich blízkych.

Zloženie: slnečnicový olej, kmín, jablká

A tak - jablká sa musia umyť, lúpať a po odstránení strednej časti sa narezať na plátky.

Potom nakrájajte plátky jabĺk na hrniec s malým množstvom vody a dusíme na miernom ohni, až kým nebude hustý.

Výsledný polotovar prechádza cez sito, pridajú sa semená kmeňa (môže sa rozomlieť na prášok) na kilogram polievkovej lyžice zemiakovej kaše.

Dôkladne premiešajte výslednú hmotu, kým nie je homogénna, a potom ju položte na hrubú bielizeň, položte ju pod tlak a odložte na 72 hodín (približne tri dni).

Po uplynutí predpísaného času dostaneme pod jarmom „syr“ z jablka, rozotierame ho slnečnicovým olejom a dobre ho navíjame do semien kmeňa.

Najlepšie je ponechať naše nezvyčajné domáce úlohy na chladnom mieste.

Takýto domáci „jablkový“ výrobok sa výborne skladuje.Bude to vynikajúce chutné jedlo aj pre malé deti.Vzhľadom na nízky obsah kalórií je jablkový „syr“ vhodný aj pre tých, ktorí dobrovoľne alebo zo zdravotných dôvodov dodržiavajú prírodné bez cukrustrave.